skip to Main Content

Andalucía heeft op Madrid na de meeste winkelcentra van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Redactie) De autonome deelstaat Andalucía heeft, op de deelstaat Madrid na, de meeste winkelcentra, 102 om precies te zijn met 2,8 miljoen vierkante meter aan vrijetijdsbesteding. Volgens de gegevens van de AECC (Asociación Española de Centros Comerciales) hebben slechts vier autonome deelstaten, te weten Madrid, Andalucía, Comunidad Valenciana en Catalunya meer dan 8 miljoen vierkante meter winkelruimte verspreidt over 297 winkelcentra. Dit betekend dat alleen hier al 59% van alle Spaanse Centro Comerciales vertegenwoordigd zijn. In heel Spanje staan op dit moment 528 Centros Comerciales met meer dan 13,7 miljoen vierkante meter aan vrijetijdsbesteding.

Ondanks de economische crisis waarin Spanje verkeerd zijn er toch veel plannen voor nog meer winkelcentra, ook in Andalucía. Zo werd in 2010 het Luz Shopping, het grootste winkelcentrum van Andalucía, geopend in Jerez de la Frontera met 113.000 vierkante meter waarop onder andere een Ikea vestiging. Tussen 2011 en 2013 zal Luz Shopping vergroot worden met nog eens 40.000 vierkante meter. Ook in Huelva zal een nieuw winkelcentrum komen te staan met 34.000 vierkante meter, een complex gepromoot door de Carrefour groep terwijl men druk bezig is om het Muelle Uno Sea Shopping in de haven van Málaga af te krijgen.

Daarnaast zijn er ook nog plannen voor het Torre Cárdenas winkelcentrum in Almería, het Alcosa winkelgebied in Sevilla, een 17.000 vierkante meter groot winkelgebied in Antequera en een winkelcentrum in Motril.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend