skip to Main Content
Gaat IKEA dan eindelijk in juni met de bouw beginnen in Tarragona?

Gaat IKEA dan eindelijk in juni met de bouw beginnen in Tarragona?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Als het aan de regionale krant Diari de Tarragona ligt zal Ikea komende juni met de bouw van de nieuwe winkel in Tarragona gaan beginnen. Alle vergunningen zijn binnen behalve die van de brandweer maar dat zal niet lang meer duren waarna Ikea eindelijk met de voorbereidingen en bouw kan beginnen van de nieuwste meubelzaak, de vierde van Catalonië.

Ikea heeft 22 miljoen euro klaarliggen voor de constructie van de eerste Catalaanse winkel buiten de provincie Barcelona, daar zijn er al drie te vinden namelijk de Gran Via, Badalona en Sabadell. Ikea heeft op dit moment zo’n beetje alle toestemmingen en vergunningen binnen maar men wacht nog op het rapport van de brandweer, iets wat volgens de lokale krant binnen enkele weken kan binnenkomen. Als dat eenmaal rond is zal men meteen met de grondwerkzaamheden beginnen waarna men begint met de bouw van het gebouw. Ikea wil in augustus 2018 de winkel klaar hebben.

Lokatie

Ikea zal de nieuwe winkel openen op het zogenaamde bouwperceel 10 in de wijk Campclar, naast de rotondes naar het Les Gavarres winkelgebied naast de T11 die Tarragona met Reus verbindt. Rond de Ikea zal een nieuwe wijk gebouwd worden met ruimte voor 4.000 personen en daarnaast de installaties voor de Middellandse Zee spelen die tevens in 2018 zullen plaatsvinden.

Bouwplannen

Uit de plannen is gebleken dat de Ikea uit drie verdiepingen zal bestaan, een garage/parking, de begane grond en een verdieping met een totale hoogte van 13,90 meter. Om een idee te hebben, dat is ongeveer de helft van de 29 meter hoge El Corte Inglés, het warenhuis dat enkele jaren werd geopend in Tarragona.

Het terrein van de Ikea beslaat 66.000 vierkante meter waarvan 26.194 vierkante meter bebouwd zal zijn en 19.001 vierkante meter de winkel zal beslaan. De rest is bedoeld voor het laden en lossen gedeelte van de vrachtwagens en een openlucht parking met plaats voor bijna 1.700 voertuigen. Ikea opent in Tarragona meteen een van de grootste winkeloppervlaktes van alle Ikea winkels in Spanje. De winkel in Alcorcón (Madrid) bijvoorbeeld heeft de helft van deze vierkante meters.

Op de begane grond zal de meeste winkel- en commerciële ruimte te vinden zijn. Zo komen daar de winkel met alle losse producten (je kent het wel), de etenswaren winkel, speelzaal voor de kinderen, klantenbalies, afhaalbalies, de “hot dog” balies maar ook de self service waar men de koopwaar uit de rekken kan halen en de kassa’s. Op de eerste verdieping zullen het restaurant en koffiebar komen, de expositiezalen (de typische kamers en keukens) en kantoren. In wezen is deze Tarragona vestiging dus niet veel anders dan andere Ikea winkels zoals die nabij Barcelona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken