skip to Main Content
Haai van meer dan drie meter voor de kust van Fuengirola gezien
Ser

Haai van meer dan drie meter voor de kust van Fuengirola gezien

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Haai van drie meter bij strand Fuengirola

Ser

MÁLAGA – Het Playa de Torreblanca strand in de badplaats Fuengirola moest zondag gedurende meer dan vier uur gesloten worden voor zwemmers omdat een haai van meer dan drie meter lang rustig voor de kust zwom. De haai werd gezien door diverse zwemmers die meteen de politie belden waarna ook de strandwachten iedereen uit het water haalden.

Dit exemplaar van een zogenaamde “tintorera” een blauwe haai, zwom in laag water vlakbij de kust zonder iemand lastig te vallen. Dit type haai is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een haai blijft een haai en een dier blijft een dier.

Nadat de aanwezige zwemmers in de zee voor het Playa de Torreblanca uit het water waren gehaald, kon de Guardia Civil vanaf het water op zoek gaan naar de haai maar die bleek alweer weg te zijn gezwommen.

Zoals altijd, als een haai dichtbij de kust komt is deze gedesoriënteerd, ziek of komt deze om te chillen/relaxen zoals we lezen op deze website. De “tintorera” is de meest voorkomende haai bij de kust van Spanje waarbij dit type haai ook het vaakste worden gezien vanaf land.

Het komt regelmatig voor dat deze haaien dichtbij de kust komen waarbij de haaien in de meeste gevallen ziek zijn of gedesoriënteerd.

De haai werd gezien rond 13 uur waarna de rode vlag werd gehesen langs de hele kust. Rond 17 uur, nadat de haai gedurende lange tijd niet meer werd gezien, werd de gele vlag uitgehangen waardoor de zwemmers weer de zee in mochten en er volgens de autoriteiten geen gevaar meer was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Beste redactie,

    Waar haalt u al die onzin vandaan?

    De haai was 1m, er is geen politie geweest en niemand werd uit het water gehaald! Het beestje is uit zichzelf naar volle zee vertrokken! Van sensatie gesproken! Gewoon belachelijk hoe jullie alles opblazen!

  2. Door de vele refuges die vanuit gammele rubberen bootjes vanuit Africa overboord gaan ,en de dood vinden zullen meer haaien worden aangetrokken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken