skip to Main Content

Bedrijf uit Málaga klaagt Duitsland aan vanwege komkommercrisis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Een aantal midden- en kleinbedrijven die door de komkommercrisis werden gedupeerd, zien zich genoodzaakt naar de rechter te stappen, aangezien de Spaanse regering dat niet wil doen.

Enkele Duitse advocaten van Linden Partners uit Berlijn, die recent door Frunet, een van de gedupeerde groentebedrijven uit Málaga, werden gecontracteerd, hebben een aanklacht ingediend tegen het Senaat in Hamburg bij een Duitse administratieve rechtbank.

De mededeling gedaan door de Duitse afgevaardigde van het ministerie van Gezondheid, Cornelia Prüfer-Storcks, heeft Frunet miljoenen euro’s aan schade opgeleverd.

Het Spaanse bedrijf heeft klachten over het feit dat het de toegang tot documenten werd ontzegd waarin de Duitse overheid haar beweringen over de Spaanse komkommers kon staven.

Ook werd het bedrijf toegang geweigerd tot definitieve resultaten van de laboratoriumonderzoeken die werden gedaan op hun producten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend