35 miljoen inwoners van Spanje volledig gevaccineerd

35 miljoen inwoners van Spanje volledig gevaccineerd
Beeld: 123rf

35 miljoen inwoners van Spanje volledig gevaccineerd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Op dit moment zijn er in Spanje van de ruim 47 miljoen inwoners 35.300.384 inwoners volledig gevaccineerd met twee prikken in het geval van het Pfizer-, Moderna- of AstraZeneca-vaccin of een prik in het geval van het Janssen-vaccin. Dat is 74,4 procent van het totaal aantal inwoners van Spanje. Daarnaast zijn 37.216.507 inwoners van Spanje gedeeltelijk gevaccineerd met tenminste een prik wat 78,4 procent is.

In totaal zijn er in Spanje tot maandag 13 september 68.486.683 prikken geplaatst terwijl het land 75.672.061 corona-vaccins van de verschillende fabrikanten heeft ontvangen. De gegevens spreken over 52.895.871 geplaatste Pfizer-vaccins, 10.752.730 Moderna-vaccins, 9.467.700 AstraZeneca-vaccins en 2.555.760 Janssen-vaccins. Bekijk het Spaanse corona-dashboard HIER.

Over de afgelopen 72 uur (vrijdag, zaterdag en zondag) zijn in Spanje 7.804 nieuwe besmettingsgevallen gemeld door het Ministerie van Volksgezondheid. Helaas zijn er het afgelopen weekend toch ook weer 103 personen met of door Covid overleden in Spanje. De corona-incidentie is vanwege deze cijfers gedaald naar 116 per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen. Op maandag 13 september liggen er nog steeds 4.652 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 1.172 op de intensive care afdelingen.

Derde prik

73 procent van de inwoners van Spanje heeft recent aangegeven dat ze bereid is om een derde corona-prik te ontvangen als dat de ‘immuniteit’ verbetert. Op dit moment wordt een derde vaccinatie alleen gegeven bij bepaalde groepen personen. 74 procent geeft aan dat ze de ‘immuniteit’ als belangrijkste zien om daarna eventueel een derde prik te ontvangen om deze immuniteit te versterken en eventueel beter beschermd te zijn tegen de covic-varianten.

Spanje staat met 73 procent achter het Verenigd Koninkrijk met 82 procent op een tweede plaats voor landen als Duitsland en Frankrijk waar 70 procent van de inwoners aangeeft een derde prik te willen ontvangen. Dit blijkt uit een onderzoek/enquête van onderzoeksbureau Ipsos en het World Economic Forum dat gehouden werd in 13 landen (geen Nederland en België).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.