skip to Main Content
Het gaat weer kouder worden in Spanje
123rf

Het gaat weer kouder worden in Spanje

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaat het de komende dagen weer kouder worden in Spanje waarbij de temperaturen tot wel 17 graden kunnen dalen. Op maandag en dinsdag werden er in het zuiden van Spanje nog temperaturen gemeten van 37,8 graden (Huelva) en 37 graden (Sevilla) maar dat zal dus de komende dagen gaan dalen met een nieuw koufront dat via de Atlantische Oceaan het Spaanse vasteland zal bereiken.

De afgelopen dagen werden er op veel plaatsen in Spanje temperaturen gemeten die meer in een julimaand thuishoren dan in de maand mei. Zo werd het maandag 37,8 graden in El Granado (Huelva), 37 graden in Tomares (Sevilla) en 36,8 graden in Carmona (Sevilla) en bij het vliegveld van Córdoba.

Die temperaturen daalden al iets op dinsdag naar de hoogst gemeten temperatuur van 35,8 graden in Badajoz, 35,1 graden in Ribadavia (Galicië) en 34,9 graden in Olivenza (Badajoz) terwijl El Granado (Huelva) opnieuw te maken had met hoge temperaturen van 34,4 graden.

Vanaf woensdag in het noordwesten en op donderdag in de rest van het land is dat echter voorbij en zullen de temperaturen tot wel 17 graden in slechts één dag dalen. De warme Afrikaanse lucht met voor de tijd van het jaar te hoge temperaturen zal plaats maken voor koude Atlantische Oceaan lucht waardoor de temperaturen in korte tijd flink zullen dalen.

Op woensdag en donderdag zal de temperatuur op sommige plaatsen nog steeds tussen de 5 en 10 graden hoger zijn dan normaal voor de tijd van het jaar maar vanaf vrijdag is dat echt (bijna) overal in Spanje voorbij. Temperaturen zullen flink gaan zakken zoals in Zaragoza van 28 naar 16 graden, Madrid van 31 naar 17 graden en Guadalajara van 30 naar 15 graden.

De inwoners en bezoekers in het zuiden en zuidoosten van het land zoals in Andalusië, Murcia en de Valencia regio zullen niet te maken krijgen met enorme temperatuurverschillen maar ook daar zal het kouder gaan worden al kan volgens de Aemet de temperatuur op sommige plaatsen (met name langs de kust) weer iets gaan stijgen.

Het zullen volgens de Spaanse weerdienst dus enkele wisselvallige dagen gaan worden waarbij men van de t-shirts met korte mouwen weer naar de jas terug moet gaan en de sandalen weer plaats moeten maken voor de schoenen met sokken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ai, -17 graden. Dan gaat het hier vriezen hahaha (nee dat kan niet). Wel lekker weer gehad aan de Costa maar helaas niet boven de 17-22 graden uitgekomen afgelopen week. Kanttekening: de weer app heeft het zelfs met het weer uit het verleden bij het verkeerde eind 😅

  2. Het blijft een weersvoorspelling….en het was lekker warm dat klopt helemaal. Een eerste “gewenningsperiode” het zomers voorproefje!

    1. Nee Ernest, het is geen ‘weersvoorspelling’, maar een ‘weersverwachting’.
      Voorspellen, dat doen waarzegsters met hun glazen bollen op de kermis.
      De weerkundige diensten geven een verwachting af van het weer n.a.v. hun computermodellen. Dat zij -ondanks dat- er toch nog wel eens naast zitten mogen wij hen niet kwalijk nemen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken