skip to Main Content
Brand veroorzaakt door patiënt zorgt voor evacuatie ziekenhuis op Tenerife
Eldia.es

Brand veroorzaakt door patiënt zorgt voor evacuatie ziekenhuis op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Evacuatie ziekenhuis op Tenerife na brand

Eldia.es

SANTA CRUZ – De brandweer en politie hebben 160 patiënten van het Nuestra Señora de Candelaria ziekenhuis in de gemeente La Candelaria op Tenerife moeten evacueren vanwege een brand. Deze was veroorzaakt door een 51-jarige vrouw die vond dat ze te lang moest wachten op de eerste hulp.

Omdat zij niet tevreden was over de snelheid van het personeel besloot ze om een zuurstof fles te openen en een aansteker erbij te houden zodat een grote steekvlam en ontploffing alles in lichterlaaie zette.

Diverse omstanders zagen wat de 51-jarige vrouw had gedaan en wilden haar bijna aanvallen. Uiteindelijk kon het personeel van het ziekenhuis dat voorkomen en meldde de vrouw zichzelf bij de politie.

De brandweer was met 13 wagens en 43 brandweermannen aanwezig kon het vuur snel doven maar alle 160 aanwezige patiënten moesten geëvacueerd worden waardoor de straat en parkeerplaats voor het ziekenhuis vol stonden met bedden en liggende, zittende, hangende en staande patiënten. Enkele patiënten die er ernstig aan toe waren werden overgebracht naar andere ziekenhuizen.

Er was veel paniek en angst onder de mensen en er werd veel geschreeuwd door mensen die op zoek waren naar hun familieleden. Ook het ziekenhuispersoneel rende van de ene kant naar de andere kant om de situatie onder controle te krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Haha, wat een hilariteit. Ik werk zelf ook op de SEH en idd er is veel gemopper over de wachttijden.
  Ik zal jullie verhaal ophangen in de wachtkamer.
  Of zou ik ze dan op verkeerde gedachten brengen?
  Ik heb wel een printje gemaakt voor mijn collega’s.

 2. Die mevrouw kwam daar zeker voor geestelijke klachten??
  Iemand bij zijn normale verstand doet zoiets toch niet zeg.
  Wat een gestoord mens.

 3. In uw gegeven link kan ik niet terugvinden dat er een aansteker werd gebruikt.
  Het voldoende openen van een gevulde zuurstoffles is al genoeg om een spontane zelfontbranding of explosie te veroorzaken. Je hebt daar zelfs geen vuur voor nodig.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken