skip to Main Content
Aantal miljonairs met 20 procent afgenomen in Spanje dit jaar

Aantal miljonairs met 20 procent afgenomen in Spanje dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rijk2MADRID – Volgens een onderzoek van de bank Credit Suisse is het aantal miljonairs in Spanje met 20,7% afgenomen dit jaar. Op dit moment telt Spanje 360.000 inwoners die meer dan één miljoen dollar als bezit hebben, dat zijn er 94.000 minder dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

De miljonairs in Spanje zijn goed voor slechts 1% van alle miljonairs over de hele wereld, aldus Credit Suisse die de situatie van miljonairs wereldwijd onderzocht. Volgens het onderzoek telt Spanje op dit moment 360.000 miljonairs oftewel inwoners met een vermogen van één miljoen dollar of meer, dat is 873.000 euro ongeveer. Gekeken naar de inwoners die meer dan 50 miljoen dollar oftewel 44 miljoen euro bezitten valt op dat Spanje 1.390 inwoners telt. Spanje staat met deze gegevens op plaats nummer 18 van de top 20 landen waar miljonairs wonen.

Uit hetzelfde onderzoek is ook gebleken dat de rijkdom van de gemiddelde Spanjaard iets gestegen is van 56.669 euro in het jaar 2000 naar 98.000 euro in 2015. Dit verschil is grotendeels ook te danken aan de koersstijgingen van de dollar ten opzichte van de euro en betekend niet dat de Spanjaarden rijker zijn geworden. 55,8% van de inwoners van Spanje behoort nog steeds tot de middenklasse wat neerkomt op 20,9 miljoen personen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken