In de week van ‘Black Friday’ komt IKEA met ‘Green Friday’ in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

In de week van ‘Black Friday’ komt IKEA met ‘Green Friday’ in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Terwijl de wereld wacht op de ‘Black Friday’ kortingen van vrijdag 26 november heeft IKEA aangekondigd dat de meubelgigant van 15 tot en met 28 november de ‘Green Friday’ start. Het gaat niet om één dag maar bijna twee weken als promotie om gebruikte meubels te kopen en verkopen tijdens het Buy Back-programma.

Het terugkoopprogramma waarbij IKEA klanten hun gebruikte meubels kunnen inleveren en IKEA deze terugkoopt bestaat al sinds 2016 in Spanje. Het doel is om bijvoorbeeld de gebruikte Billy-boekenkasten of Lack-tafels een tweede leven te geven zodat de meubels helemaal circulair gebruikt worden.

Tijdens de ‘Green Friday’ weken wil IKEA als tegenhanger van de hyperconsumptie tijdens de ‘Black Friday’ klanten bewust maken van de impact van hun koopgedrag. Tegelijkertijd wil IKEA de gebruikte meubels een tweede leven geven door deze terug te kopen van de klanten. Tijdens de ‘Green Friday’ actie in 2020 werden in Spanje maar liefst 300.000 meubelstukken getaxeerd door medewerkers van IKEA.

Afhankelijk van de ouderdom en de staat van de meubels krijgen klanten geen contant geld maar tegoedbonnen voor 30% tot 50% van het oorspronkelijke bedrag. De leden van IKEA Family krijgen gedurende de ‘Green Friday’ week zelfs het dubbele van het taxatiebedrag terug in de vorm van tegoedbonnen zonder datum.

De terug ingeleverde meubels worden voor hetzelfde bedrag als het taxatiebedrag in de ‘Circular Hub’ afdeling in de IKEA winkels geplaatst wat vroeger de koopjeshoek (Desván de las Oportunidades) heette.

Volgens IKEA kregen in 2020 wereldwijd meer dan 40 miljoen producten een tweede leven waarvan 1,6 miljoen in Spanje. De meubels die ingeleverd kunnen worden moeten uiteraard van IKEA komen, mogen niet aangepast of getuned zijn en moeten in elkaar gezet zijn. Een oorspronkelijk koopbewijs of kassabon is niet noodzakelijk. Op de website van IKEA Spanje is meer informatie te lezen.  

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.