skip to Main Content
Provincie Granada wordt getroffen door een dozijn aan kleine aardbevingen
123RF

Provincie Granada wordt getroffen door een dozijn aan kleine aardbevingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

123RF

GRANADA – Diverse gemeenten in de provincie Granada hebben deze maandagmorgen te maken gehad met meer dan twaalf kleine aardbevingen. Diverse van hen werden gevoeld door de inwoners van de getroffen regio’s maar schade en/of gewonden zijn niet gemeld. Alle bevingen vonden plaats in slechts 30 minuten tijd tussen 7.36 en 8.13 uur maandagmorgen.

De aardbevingen werden gevoeld in de gemeenten Colomera, Fuente Vaqueros, Atarfe en Pinos Puente tussen 7.36 uur en 8.13 uur waarbij de beving in Pinos Puente om 8.04 uur de zwaarste was met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter.

De overige bevingen hadden krachten die minder heftig waren zoals die van 2,5 op de Richter schaal in Chaucin om 7.36 uur, de bevingen van 2,1 en 2,7 op de schaal van Richter om 7.48 en 7.50 uur in dezelfde gemeente en de bevingen van 1,8 en 1,7 op de Richter schaal in de gemeente Colomera. Ook de andere bevingen hadden krachten tussen de 1,5 en 2,3 op de schaal van Richter en werden niet of nauwelijks gevoeld door de bevolking.

Het is niet voor het eerst en het zal zeker niet voor het laatst zijn dat er in Spanje, en dan met name in Andalusië, aardbevingen plaatsvinden. Deze vinden eigenlijk dagelijks plaats maar over het algemeen zijn de krachten van deze bevingen niet zo zwaar en worden ze niet gemerkt door de inwoners, aldus het Instituto Geográfico Nacional.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken