skip to Main Content
Volgens regering hebben de Spaanse vliegvelden binnen twee maanden gratis wifi

Volgens regering hebben de Spaanse vliegvelden binnen twee maanden gratis wifi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

wifi2MADRID – Als het aan de minister van ontwikkeling Ana Mato ligt hebben de Spaanse vliegvelden die bij AENA zijn aangesloten binnen twee maanden gratis wifi internet verbindingen. Zo rond de kersttijd zou het gratis wifi een realiteit moeten worden waarna alle passagiers op de Spaanse vliegvelden gratis kunnen internetten voor en na het vliegen.

Aan het gratis wifi internet zit geen tijdslimiet verbonden en gebruikers kunnen net zolang als ze willen internetten op de 46 vliegvelden van AENA. De snelheid van het draadloos internet zal vier keer sneller worden dan wat het nu is en daarnaast komen er ook nog eens betaalplannen voor personen die meer snelheid willen en andere diensten willen gebruiken.

Lange tijd werd er gezocht naar een geschikte leverancier van de wifi installatie maar die schijnt nu gevonden te zijn waardoor nog dit najaar gratis wifi kan worden aangeboden aan alle personen op de vliegvelden van o.a. Málaga, Madrid, Barcelona, Alicante, Girona, Reus, Palma de Mallorca, Canarische Eilanden en Ibiza.

Afgelopen december werd de tijdslimiet voor gratis wifi al met 30 minuten verlengt en werden de prijzen voor de premium service verlaagd naar 1,50 euro per uur. Het wifi is steeds belangrijker aan het worden en volgens diverse onderzoeken zouden vliegvelden, bars, restaurants en hotels niet meer zonder draadloos internet kunnen. In de meeste gevallen wil men zelfs dat dit goedkoop is.

De Spaanse vliegvelden staan in Europa bekend als diegene met het duurste en slechtste wifi internet. Daar moet dus verandering in gaan komen waarna de miljoenen passagiers kunnen internetten op de Spaanse vliegvelden.

Het wifi gebruik op vliegvelden als Madrid en Barcelona is enorm gestegen de laatste 12 maanden, respectievelijk met 85% en 68%. Ook het betaald wifi gebruik is gestegen met gemiddeld 21% – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken