skip to Main Content
Rajoy draait zijn opmerking over dat de crisis voorbij is in Spanje terug

Rajoy draait zijn opmerking over dat de crisis voorbij is in Spanje terug

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy8MADRID – De Spaanse president Mariano Rajoy wist afgelopen week vriend en vijand te verbazen met zijn opmerking dat de zes jaar durende economische crisis eindelijk voorbij is. De president concludeerde dat de economie weer aan het groeien was waardoor er banen worden gecreëerd en dus is de crisis voor de Spanjaarden voorbij. Het duurde niet lang voordat heel Spanje de president bekritiseerde over zijn opmerking.

Zo wisten de oppositiepartijen meteen al te zeggen dat Mariano Rajoy niet echt in de realiteit leeft en schijnbaar niet veel onder de Spanjaarden komt. Er zijn nog steeds meer dan 24% werkelozen of tegen de 5 miljoen personen die geen werk hebben waarvan miljoenen niet eens een uitkering hebben en meer dan 1.2 miljoen families geen enkel lid van de familie een inkomen heeft. Dus hoe komt Rajoy er dan bij dat de crisis voorbij is.

Deze maandag moest Rajoy een stapje terug doen en melden dat logischerwijze de economische crisis niet voor iedereen voorbij is. Volgens hem is de crisis pas ten einde als iedereen een baan heeft en weer op normale wijze kan leven, iets wat nog lang zal gaan duren. Rajoy meent echter nog steeds wel dat de crisis op veel manieren al voorbij is maar de gevolgen van deze zes jaar durende economische malaise nog niet.

De laatste opmerkingen deed Rajoy bij de ceremonie waarbij men een verdrag met onder andere de Spaanse vakbonden ondertekende waarbij langdurige werklozen gedurende zes maanden 426 euro per maand ontvangen. Er zijn veel regels aan verbonden om überhaupt in aanmerking te komen voor de extra betalingen maar volgens Rajoy zullen er minstens 400.000 families profijt hebben van deze maatregel. Er zijn echter bijna 2 miljoen werklozen die geen enkele uitkering ontvangen van de staat en die aan hun lot worden overgelaten.

Hoe dan ook, mooie woorden van de politiek over de crisis die eindelijk voorbij is, de economie die groeit en dat het aantal werklozen afneemt maar geit is dat er op straat nog niet veel van te merken is. Veel Spanjaarden hebben nog geen werk en dus geen inkomsten en daarnaast als ze wel werk hebben zijn de contracten bijna altijd tijdelijk en kan men makkelijker dan ooit ontslagen worden.

De komende maanden zal er veel nieuws naar buiten gaan komen over he goed het gaat met Spanje, de economie etc. want in 2015 zijn er verkiezingen en dus wordt er door de politieke partijen alles aan gedaan om alles mooier, of slechter, te maken dan het in werkelijkheid is. Daarnaast zullen er veel beloftes komen over wat er allemaal zal gaan gebeuren indien men stemt op een bepaalde politieke partij – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken