skip to Main Content

Opnieuw 12.697 illegale woningen ontdekt in Andalucía

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Een grootschalige woninginspectie van de Junta de Andalucía heeft bijna 13.000 illegale woningen aan het licht gebracht in de Almanzora vallei in het uiterste oosten van de Zuid-Spaanse deelstaat. De meerderheid van deze woningen is in het bezit van buitenlanders en 920 huizen staan op speciaal beschermde grond of zijn minder dan vier jaar oud en zien daarom nu de sloopkogel tegemoet.

Volgens de Junta is er een speciale regeling in ontwikkeling die de resterende 11.777 huizen moet legaliseren. Het nieuws werd aangekondigd door de regionale minister van Woning, Josefina Cruz tijdens een vergadering met de burgemeesters van tien gemeenten in de regio.

Het bericht komt een week na de aangekondigde legalisering van 11.000 eveneens illegaal gebouwde woningen nabij het gebied in de regio de Axarquia. Desondanks zijn veel residenten sceptisch over het nieuws.

De kritiek van de vereniging van eigenaren ‘Abusos Urbanisticos Almanzora No, is dat de regionale overheid al jaren druk is met illegale woningen, maar dat er nu amper twee maanden voor de verkiezingen plotseling een nieuwe regeling op tafel wordt gelegd.

Dakloos

’12.697 illegaal gebouwde woningen in één gebied en niemand had het door? Waar was de Junta toen deze huizen werden gebouwd?’ aldus Maura Hillen van AUAN. ‘Hoeveel mensen zullen dakloos worden gemaakt en hun levenskapitaal zien verdwijnen wanneer 920 huizen worden gesloopt om orde op zaken te stellen?’

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend