skip to Main Content
Spaanse kustwacht onderschept bijna 1.000 migranten nabij de kust van Andalusië
La Opinion de Malaga

Spaanse kustwacht onderschept bijna 1.000 migranten nabij de kust van Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Bijna 1.000 migranten bij Andalusië onderschept

La Opinion de Malaga

SEVILLA – De Spaanse kustwacht heeft de afgelopen twee dagen bijna 1.000 migranten uit Afrika op zee onderschept. Deze migranten kwamen aan in 69 kleine en grote boten die de oversteek maakten tussen het Afrikaanse continent en Spanje op de straat van Gibraltar en de Alboran zee. Er zijn tenminste 4 migranten overleden.

In totaal wordt er in de Spaanse media gesproken over 986 migranten die door de Spaanse kustwacht zijn onderschept terwijl ze in vaak gammele bootjes de oversteek van Afrika naar Spanje probeerden te maken over de Estrecho (Straat van Gibraltar) en de zogenaamde Mar de Alboran (Alboran Zee).

Dit aantal werd aangetroffen op zee tussen vrijdagmiddag 19 uur en zaterdag de hele dag. Verwacht wordt dat het aantal migranten inclusief zaterdagavond en zondag nog veel hoger zal zijn. Het goede en warme weer en de rustige zee zorgen ervoor dat er plots een enorme stijging is van migranten die er dit jaar blijkbaar voor kiezen om weer via Spanje Europa binnen te komen

Volgens de gegevens van het ministerie van Ontwikkeling hebben er in twee dagen tijd 507 migranten in 59 boten geprobeerd de oversteek te maken in de straat van Gibraltar (Estrecho) waar de afstand tussen Spanje en Afrika het kortst is. Op de Alboran Zee hebben 479 migranten in 10 boten geprobeerd Spanje te bereiken.

De opvarenden zijn overgebracht naar overvolle opvangcentra in Algeciras, Tarifa, Motril en Almería.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. ik zou een luchtbrug instellen met grote vliegtuigen die rechtstreeks naar Berlijn, Parijs en Amsterdam vliegen.
  En ziekenhuizen openen speciaal voor anderstaligen.
  En nieuwe grote supermarkten met niet westerse voedingsmiddelen.
  en alvast beginnen met de bouw van verpleeghuizen speciaal voor Afrikanen want in de nederlandse ziekenhuizen werken vrouwen en dat mag vast niet

 2. De plotselinge stroomm immigranten heeft natuurlijk niets te maken met het weer en de kalme zee. Ze heeft alles te maken met de nieuwe PSOE-regering. Hetzelfde deed zich voor in 2004. Natuurlijk lezen niet al die Afrikanen-o0p-drift de krant en deze koerswijziging bewijst weer eens te meer, dat dit alles goed wordt geregisseerd.

 3. Nog even en dan krioelt het in Spanje van deze genaamde oorlogs vluchtelingen
  met gevolg dat miljoenen toeristen niet meer naar Spanje reizen.
  Maar dan is het te laat ga maar eens kijken naar Griekenland en Zuid Italie daar vind je geen toeristen meer jammer voor de lokale bevolking, geen inkomen meer Nogmaals Europa wat een zootje

 4. Deze mensen dienen uit de zee opgepikt te worden , en daarna naar de thuishaven terug gebracht te worden.
  Er wachten nog zeker 10 miljoen vluchtelingen op de overtocht
  En dat dan Spanje ( ook met een nieuwe regering )zeker geen onderkomen verstrekken.

 5. Deze mensen dienen uitzege opgepikt te worden , en daarna naar de thuishaven terug gebracht te worden.
  Er wachten nog zeker 10 miljoen vluchtelingen op de overtocht
  En dat dan Spanje ( ook met een nieuwe regering )zeker geen onderkomen verstrekken.

 6. Deze mensen dienen uitzege opgepikt te worden , en daarna naar de thuishaven terug gebracht te worden.
  Er wachten nog zeker 10 miljoen vluchtelingen op de overtocht
  En dat dan Spanje ( ook met een nieuwe regering )zeker geen onderkomen verstrekken.

 7. Onze kinderen en kleinkinderen gaan zich later af vragen, hoe hun (groot)ouders, (wij dus), dit hebben kunnen laten gebeuren, zonder in te grijpen. Binnen 20 jaar is Europa verislamiseerd en is de armoe, welke thans wordt geimporteerd, gemeengoed voor iedereen. Met dank aan Merkel, Rutte en alle stemmers op partijen die de import van Islam en armoe een warm hart toedragen.

  1. In de toekomst heeft Europa geen enkel land meer met een eigen identiteit. Europa is op weg een Islamitisch werelddeel te worden en ja precies dankzij Merkel, Rutte etc etc. Nederland kan beter stoppen met ontwikkelingshulp. Als men goed op TV kijkt dan zijn de vrouwen in Afrika de enige die werken, de mannen vechten alleen maar dag in dag uit zonder enig resultaat als ze een geweertje hebben zijn ze zo trots als een pauw. Dat geld kunnen we beter gebruiken voor onszelf bijvoorbeeld afschaffen van de “Eigen Bijdrage” en bestrijding van de armoede die stijgende is.

 8. Het bericht naar Italië van die boot vluchtelingen zijn welkom in Spanje was snel rond .
  Volgens mij zijn er genoeg bootjes in de straat van Gibraltar om er een pondjes brug van te maken . Kunnen ze zo naar Spanje lopen.

 9. Als de EU nu niet ingrijpt, dan is het te laat.
  Men zal een gezamenlijke grensbewaking moeten instellen met boten die gewoon dicht bij de Afrikaanse kust hun werk kunnen doen en daar gewoon mensen terug sturen. En opvangkampen maken in Noord Afrikaanse landen zelf.

  Mensen vluchten en doodleuk zitten ze een paar maanden later weer lekker op vakantie in eigen land, dat is toch niet meer uit te leggen aan de mensen?

  Kijk naar Duitsland, 1 Irakees, gevlucht uit zijn eigen land, pleegt een gruwelijke moord en waar vinden ze die gozer terug?? Juist in zijn eigen land…het moet toch niet gekker worden. En dan halen ze hem terug, nee man, had hem lekker daar voor het gerecht gezet, dan had die letterlijk voor zijn misdrijf kunnen hangen.

  We slaan door met ons allen hoor, echt waar.

  1. Precies, en wat voor straf krijgt die vent misschien een paar maanden want die vent is toch getraumatiseerd volgens z.g. deskundigen, de nabestaanden hebben levenslang maar dat is niet belangrijk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken