Aantal corona-besmettingen Spanje met 628 gestegen in 24 uur tijd

Aantal corona-besmettingen Spanje met 628 gestegen in 24 uur tijd
Beeld: 123rf

Aantal corona-besmettingen Spanje met 628 gestegen in 24 uur tijd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de officiële cijfers van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid zijn er de afgelopen 24 uur 628 nieuwe op COVID-19 positief geteste (via PCR-test) personen bijgekomen in heel Spanje. Het merendeel van deze nieuwe besmettingsgevallen heeft plaatsgevonden in de autonome regio’s Aragón en Catalonië. Er zijn de afgelopen 7 dagen 10 personen overleden met of als gevolg van het coronavirus.

Op woensdag kwamen er in Spanje nog 580 nieuwe corona-besmettingen bij in Spanje maar dat is van donderdag op vrijdag gestegen naar nog eens 628 nieuwe besmette personen. De afgelopen zeven dagen is dat aantal met 1.313 personen gestegen terwijl dat er de afgelopen twee weken 3.663 besmette personen waren.

De afgelopen 24 uur kwamen er in Aragón 252 nieuwe corona-besmettingen bij terwijl dat er 121 waren in Catalonië. De cijfers die de Catalaanse autoriteiten geven en wat de Spaanse autoriteiten verspreiden liggen niet helemaal op een lijn omdat beiden andere telmethoden hanteren. Ze zegt men in Catalonië dat er alleen in die autonome regio de afgelopen 24 uur 1.111 besmette personen bij zijn gekomen terwijl het Spaanse Ministerie spreekt over 121 nieuwe gevallen.

In de Madrid regio kwamen er de afgelopen 24 uur 40 nieuwe besmettingsgevallen bij gevolgd door Andalusië met 29 personen, Baskenland met 29 personen, Navarra met 34 personen, Extremadura met 26 personen, Valencia regio met 20 personen, Castilla-La Mancha met 18 personen, Murcia met 15 personen, Galicië met 10 personen, Castilië en León met 5 personen, Balearen met 5 personen, Canarische Eilanden met 2 personen, Cantabrië met 2 personen en Asturië, Melilla en Ceuta met elk 1 persoon.

Grafiek: Aantal nieuwe besmettingsgevallen per dag

Op dit moment en sinds de corona-crisis is begonnen zijn er 260.255 personen positief op COVID-19 getest in Spanje. Daarvan moesten tot op het moment van schrijven 125.937 personen opgenomen worden in ziekenhuizen waarvan 228 de afgelopen 7 dagen. 11.728 patiënten hebben sinds de aanvang van de crisis op de IC afdelingen gelegen waarvan 18 de afgelopen zeven dagen. 

In totaal zijn er tot nu toe 28.420 personen om het leven gekomen in Spanje waarvan 10 de afgelopen zeven dagen. Maar het aantal corona-doden kan en zal vele malen hoger zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.