Inwoners Barcelona worden aangeraden om in thuisquarantaine te gaan

Inwoners Barcelona wordt aangeraden om in thuisquarantaine te gaan
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De regionale regering van Catalonië raadt alle inwoners van de stad Barcelona en 13 steden in de directe omgeving aan om in thuisquarantaine te gaan. Het is een aanbeveling en geen verplichting maar het is wel vaak de eerste stap naar een verplichte quarantaine. Daarnaast gelden andere corona-maatregelen.

Het gaat om de stad Barcelona en de daaromheen liggende steden Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Rexach, Santa Coloma de Gramanet, Sant Adrià de Besós en Badalona.

In Catalonië zijn er volgens de Catalaanse autoriteiten op donderdag in 24 uur tijd 1.111 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen bijgekomen terwijl dat de dag daarvoor nog 1.293 personen waren. In Barcelona steeg het aantal besmette personen met 346, in het deelgebied Segrìa 195 en in l’Hospitalet de Llobregat 67 personen.

Het gaat daarbij om geteste personen die via de sneltest en de PCR-test positief werden getest. De Spaanse autoriteiten houden alleen rekening met de PCR-tests omdat de sneltests niet betrouwbaar zijn. Er werden daarnaast in Catalonië 4 corona-doden geregistreerd. 

Men maakt zich met name zorgen om de snelle stijging in corona besmettingen in de stad Barcelona, in l’Hospitalet de Llobregat en de provincie Lerida. Samen met de autonome regio Aragón was Catalonië op donderdag goed voor 70% van alle besmettingsgevallen in heel Spanje.

Naast een aanbeveling voor een thuisquarantaine gelden diverse andere maatregelen zoals dat er niet meer dan 10 personen samen mogen komen (zowel publiek als privé), dat er minder mensen (50%) in bars en restaurants aanwezig mogen zijn, alle discotheken, theaters, bioscopen, zwembaden, kinderspeelplaatsen en fitnesszalen moeten sluiten en dat men niet naar bejaardenhuizen en opvangtehuizen mag gaan.

Deze corona-maatregelen gelden voor de komende 15 dagen en kunnen eventueel verlengd worden. De inwoners van Barcelona en de eerder genoemde steden worden net zoals de inwoners van de provincie Lerida aangeraden niet naar de vakantiewoningen te gaan. In Lerida was dat al actief voor de Segrìa deelregio maar daar komt de La Noguera deelregio bij. 

Voorlopig geldt via de Nederlandse en Belgische autoriteiten nog geen verandering in de reisadviezen voor Barcelona en de directe omgeving. Voor de provincie Lerida werden de reisadviezen in Nederland en België al op oranje geplaatst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.