skip to Main Content
Twee aardbevingen voor de kust van de Costa del Sol
123rf

Twee aardbevingen voor de kust van de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Twee aardbevingen voor de kust van de Costa del Sol

123rf

MÁLAGA – Zondagavond hebben er twee aardbevingen plaatsgevonden voor de kust van de Costa del Sol. Om precies te zijn gaat het om een aardbeving met een kracht van 4,2 op de schaal van Richter die plaatsvond onder het zeeoppervlak voor de kust van Fuengirola. De tweede aardbeving had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter en vond plaats om 20.58 uur.

De inwoners van o.a Fuengirola, Benalmadena en Torremolinos kunnen de twee aardbevingen van zondagavond gevoeld hebben aangezien deze plaatsvonden in de avonduren op een tijdstip dat er in veel huishoudens gegeten wordt. Beiden werden geregistreerd onder het zeeoppervlak voor de kust van de Costa del Sol, aldus de gegevens van het Spaanse Geografische Instituut. Er kan dus ook gesproken worden van zeebevingen.

De eerste beving vond plaats zondagavond om 20.47 en had een kracht van 4,2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 65 km onder het zeeoppervlak voor de kust van Fuengirola.

Slechts 11 minuten later vond er een tweede beving plaats om 20.58 uur met een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Ook bij deze aardbeving lag het epicentrum onder het zeeoppervlak voor de kust van Fuengirola, op een diepte van 64 km.

Het is in deze regio van Andalusië vrij normaal dat er aardbevingen plaatsvinden vanwege de aanwezigheid van een aardbreuk (falla) die jaarlijks talloze trillingen veroorzaakt waarvan het merendeel niet merkbaar is. De zwaarste aardbeving tot nu toe vond plaats in 2016 en had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Dat men daar geen schrik heeft van een tsunami verwonderd mij wel een beetje.
  Er zal er ooit wel eens eentje langskomen.

  1. Schijnt niet zo snel te kunnen gebeuren, puur omdat de zee daar niet de ruimte voor geeft.
   Het ligt aan alle kanten goed ingeklemd heh, dus dat zal niet zo snel gebeuren.
   Mocht het wel gebeuren dan is dat een ramp, puur en alleen al omdat de Spaanse kusten totaal geen verdediging hebben tegen hoger water, laat staan tegen een vloedgolf

 2. Dat is ja heel normaal daar…. Dat is ook 1 van de reden dat wij absoluut daar niet wouden wonen. Aardbevingen, veel meer regen, en in de wintermaanden veel te koud en in de zomertijd veel te heet.

  1. Veel meer regen, kou in de wintermaanden en in de zomer veel te heet? Wat mij betreft zijn de temperaturen en regenval nauwelijks verschillend dan de rest van de Costa’s. Ik heb er in ieder geval met veel plezier gewoond en niks te klagen gehad.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken