skip to Main Content
Vier vermisten, drie gewonden en schade na hevige regenval in Andalusië

Vier vermisten, drie gewonden en schade na hevige regenval in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Het slechte weer wat dit weekend over Andalusië is getrokken heeft voor veel problemen en overlast gezorgd. Met name de provincies Cádiz, Sevilla, Granada en Córdoba werden zwaar getroffen door de hevige regenval en harde wind waarbij vier personen vermist zijn, drie personen gewond raakten en er meer dan 600 meldingen binnenkwamen bij de brandweer en politie.

Een van de vermisten is een 52-jarige Guardia Civil politieagent die tijdens de reddingspoging van drie personen (die op tijd werden gered) die in een rivier vastzaten in een auto door de rivier werd meegesleurd in de gemeente Guillena in Sevilla. Meer dan 150 personen zijn naar de agent aan het zoeken. Een andere vermiste is een 23-jarige jongeman die door een kolkende watermassa in een rivier werd meegesleurd in de provincie Jaén nadat hij deze op zijn scooter probeerde over te steken.(UPDATE: Zondagmiddag is het levenloze lichaam van deze man gevonden)

Twee ongeveer 45-jarige wandelaars die in het Sierra de Grazalema in de provincie Cádiz vermist raakten worden ook nog gezocht maar de zoektocht is extra moeilijk vanwege het slechte weer. (UDATE: De twee wandelaars zijn levend teruggevonden). Op zaterdag moest op hetzelfde wandelpad in dit natuurpark ook al een 51-jarige Britse wandelaar gered worden.

Er raakten daarnaast tot op het moment van schrijven drie personen gewond nadat zij werden geraakt door rondvliegend en vallend puin. De politie, brandweer en verschillende reddingsdiensten van de Protección Civil hebben het dit weekend extra druk gehad nadat er meer dan 600 meldingen binnenkwamen.

De regen zorgde ervoor dat normaal gesproken droge rivierbeddingen kolkende watermassa’s werden waarbij er dus altijd mensen zijn die menen dat het allemaal wel meevalt en deze op plaatsen waar men kan oversteken dat toch doen. Daarnaast waren er veel overstromingen, raakten rivieren buiten hun oevers, stonden straten, pleinen en ook parkeerplaatsen en garages blank en was de zee erg wild waardoor de hoge golven promenades langs de kust kapot maakten zoals in de gemeente Almuñécar, La Herradura en Motril in de provincie Granada.

Foto: Ideal.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Je kon er de klok op gelijkzetten. Eerst gehuil over de droogte en de lege stuwmeren en nu dus over de regen. Mensen, dat is moeder natuur. Laat moeder natuur met rust en alles zal goed komen.
  Mat andere woorden: dit is geen nieuws.

 2. Weet er iemand ter plaatse wat de weersvoorspellingen min of meer zijn voor eind maart begin april? Wat valt er te verwachten?

 3. Dat er bij dit noodweer doden en gewonden zijn gevallen en zoveel schade is, dat is waar het omgaat. De spelling kan niemand wat boeien. Als je niet tegen dat soort zaken kan, moet je het gewoon niet lezen. Scheelt jou weer een ergernis op de dag Hans.

 4. Hansje,
  Ik dacht dat we afgesproken hadden met de redactie dat we niet meer zo zouden zeuren over de ditjes en de datjes.
  Nou begin jij er toch weer over.
  Hou daar toch mee op en geniet van al het nieuws dat ze brengen.

 5. Fijn dat uw Nederlands zo goed is. Maar… hoe zit het met uw Spaans? Beide talen foutloos beheersen is een grote kunst die ik voorlopig nog niet beheers.

 6. Het slechte weer wat dit weekend over Andalusië is getrokken.
  Het slechte weer dat dit weekend over Andalusië is getrokken.
  Twee ongeveer 45-jarige wandelaars die……
  Twee wandelaars van ongeveer 45 jaar, die …..

  1. Geachte heer Hans
   Dit soort commentaren ontneemt mij de lust om schriftelijk te reageren.
   Woon en werk sinds 1986 hier spreek Spaans en Catalaans uitstekend.
   Maar geheel foutloos schrijven niet.
   Daarnaast nog Frans,Duits en Engels.Ik voel me rijk om in zoveel talen te kunnen communiceren.
   Na 33 jaar weg uit Nederland en hier bijna alleen maar Spaans spreek is het niet vreemd dat ik veel fouten maak.
   Saludos uit Alicante

 7. Zoals een eerdere opmerking om droge rivier beddingen tijdens regenperiodes te mijden omdat het plots een snel stromende rivier kan worden. Elk jaar gebeurd het weer. Overal worden deze droge beddingen als parkeer plaats gebruikt. En dan wordt ineens je auto weggespoeld of erger. Oppassen!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by