UPDATE 79: +59 corona-doden en +285 positief geteste personen in Spanje

UPDATE 79: +59 corona-doden en +285 positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op maandag 18 mei met 285 gestegen naar 231.606 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 59 is gestegen naar 27.709 overleden personen. Het aantal herstelde corona-patiënten is met 800 personen gestegen naar 150.376 personen. Er zijn 172 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 15 personen op de intensive care.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen, herstelde personen worden sinds maandag 18 mei in de namiddag door het Ministerio de Sanidad bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt. BRON.

LET OP: Op dinsdag 19 maart wordt de laatste dagelijkse corona-update geplaatst. We hebben 80 dagen lang de gegevens bijgehouden maar het lijkt erop dat deze steeds meer dalende zijn wat een goed teken is. Je kunt elke dag de gegevens terugvinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid die je HIER kunt bekijken. Bedankt voor het volgen van deze dagelijkse corona-updates 😉

Maandag 18 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER te vinden zijn: Volgens deze VERNIEUWDE website van het Ministerie van Volksgezondheid, was 87% van de corona-doden ouder dan 70 jaar waarbij er in 95% van de gevallen plaats was van andere ziekten.

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest *285
Hersteld800
Overleden *59
Ziekenhuisopnames172
Intensive Care15
Actieve gevallen54.321 (?)
Totaal positief getest *231.606
Totaal hersteld150.376
Totaal overleden *27.709
Totaal ziekenhuisopnames125.233
Totaal Intensive Care11.437

Grafiek: aantal uitgevoerde PCR en serologische tests per regio

Grafiek: Aantal herstelde personen per dag

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema de Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

LET OP: Sinds vrijdag 24 april maakt het Ministerie van Volksgezondheid alleen de cijfers bekend van het totaal aantal op COVID-19 positief geteste personen via de zogenaamde PCR-tests. Hierdoor zitten er verschillen in de totaal aantal besmettingsgevallen waarbij dit lager uitvalt.

Grafiek: Aantal geregistreerde tegenover het aantal voorspelde doden

Grafiek: Aantal officiële corona-doden (rood) tegenover geregistreerde totaal aantal sterfgevallen (blauw)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.