menu: rubrieken, zoeken & meer

Nu ook mondkapjesplicht in de hele Valencia regio

Nu ook mondkapjesplicht in de hele Valencia regio
Beeld: 123rf

Nu ook mondkapjesplicht in de hele Valencia regio

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Vanaf deze zaterdag 18 juli is het overal in de autonome regio Valencia verplicht om altijd een mondkapje te dragen, ongeacht of de anderhalve meter afstand mogelijk is of niet. Volgens de regionale volksgezondheid minister zijn er op dit moment 20 corona-uitbraken actief in de hele regio en raken steeds meer mensen tussen 20 en 40 jaar besmet met het virus.

Op enkele uitzonderingen na moet iedereen vanaf nu ook in de Valencia regio , dus ook in de badplaatsen aan de Costa Blanca en in de steden en dorpen in de hele regio verplicht en altijd een mondkapje dragen. De mondkapjes zijn niet verplicht op het strand, bij het zwembad of tijdens het wandelen in de bergen/natuur maar in praktisch alle andere omstandigheden geldt wel een mondkapjesplicht.

Een mondkapje is verplicht als je op straat loopt, als je op het strand of bij het zwembad van A naar B loopt maar is niet verplicht als je aan het zonnen of zwemmen bent. Als je samenkomt met vrienden en/of familie, als je een winkel of monument bezoekt en als je op een terras zit is het dragen van een mondkapje wel verplicht. Een mondkapje is echter niet verplicht als je eet en drinkt in een bar, restaurant of op een terras maar is wel verplicht als je daar alleen zit zonder iets te nuttigen. 

Deze laatste verplichting is nieuw want tot nu toe was dat nergens anders verplicht maar aangezien de meeste nieuwe besmettingsgevallen plaatsvinden in de horecasector en uitgaansgelegenheden tussen 20-40 jarigen, heeft men deze maatregel genomen. Op de terrassen geldt 75% van de normale toegestane capaciteit met maximaal 20 personen per tafel(s). In Gandía mogen de uitgaansgelegenheden niet meer open.

Deze mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 6 jaar, dus inwoners en toeristen, die de regio Valencia bezoeken of daar wonen. De regionale autoriteiten raden het gebruik van chirurgische of hygiënische maskers aan.

Meer interessante artikelen:
Het hoe en wat over het mondkapjes gebruik en plicht in Spanje
Voor de duidelijkheid: hier zijn mondkapjes altijd verplicht in Spanje
Veelvoorkomende Spaanse corona-crisis woorden
De beste mondkapjes die te koop zijn in Spaanse supermarkten