skip to Main Content
Ikea opent nieuwe textiel fabriek in Valls en creëert 89 banen

Ikea opent nieuwe textiel fabriek in Valls en creëert 89 banen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – De Zweedse meubelgigant heeft in de plaats Valls, provincie Tarragona, een nieuwe textiel fabriek geopend waarmee 89 inwoners van de provincie, vooral inwoners van de plaats Valls zelf, een baan hebben gekregen. De fabriek bevindt zich op het terrein waar Ikea in 2003 al een distributiecentrum opende voor Spanje, Portugal en Zuid Frankrijk.

De werknemers komen alleemaal uit Valls of in de nabijheid van de plaats en 93% van de 89 werknemers was werkloos. Voor Ikea is het een nieuw project om een soort van relatie te kweken tussen een land en de producten van Ikea. In de nieuwe fabriek in Valls zullen kussens, hoofdkussens en dekbedhoezen gemaakt worden. Deze zijn afkomstig van de fabriek Fluvitex uit Girona.

De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van 7.300 vierkante meter en bevindt zich op het terrein van de in 2003 geopende distributiecentrum. Vanuit Valls worden de Ikea vestigingen in Portugal, Spanje en Zuid Frankrijk voorzien van producten.

Winkel

Ondanks de aanwezigheid van een distributiecentrum en dus nu een nieuwe fabriek in Valls, in de provincie Tarragona, staat er echter nog steeds geen winkel van Ikea. Inwoners van de provincie dienen naar Barcelona af te reizen om gebruik te maken van de vestigingen in Hospitalet of Badalona. Verwacht wordt echter dat voor 2015 Ikea een winkel zal openen in Tarragona. Deze zou moeten komen tegenover het Les Gavarres commerciële centrum, aan de andere kant van de weg tegenover de Carrefour. In princiep zijn er al overeenkomsten egsloten dus de kans is groot dat binnen twee jaar de inwoners van Tarragona naar een eigen Ikea zullen kunnen gaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken