skip to Main Content

Waar en hoe Spaans en Europees voetbal kijken op de Spaanse televisie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Voetbal is de topsport bij uitstek in Spanje en de mensen kijken dan ook graag naar de wedstrijden van hun eigen team, Spanje of eigenlijk alles. Het was in Spanje al lastig en vaak duur om naar het voetbal te kijken aangezien er veel competitie en Champions league wedstrijden alleen tegen betaling te zien zijn. Daarom een kort overzicht zodat je op de Spaanse televisie de weg niet kwijt raakt.

Deze vrijdag 18 augustus is de Spaanse Primera División LIGA Santander (naam is veranderd van BBVA naar Santander) weer begonnen en dat moet gevierd worden door de eerste wedstrijden te bekijken. Maar waar moet je beginnen? Op welke Spaanse zender worden de wedstrijden uitgezonden?

Het merendeel van de voetbalwedstrijden in Spanje wordt uitgezonden via de betaal televisie via de providers Movistar, Vodafone en Orange. Niet alle providers hebben echter de rechten voor alle voetbalwedstrijden dit seizoen. Het is echter ook mogelijk om de meeste wedstrijden te zien via internet (in Spanje dan) via BeIN Connect en OpenSport. BeIN Connect heeft een prijs van 9,95 euro per maand waarbij de gebruiker 8 La Liga Santanderw edstrijden per speelweek kan bekijken (behalve de Partidazo) en daarnaast de Champions en Europa League, de Copa del Rey en de Liga 123. Bij Opensport is het aanbod stukken minder en beperkt dit online kanaal zich tot de uitzending van de Partidazo wedstrijd die niet te bekijken is bij BeIN Connect. Opensport kost 9,99 euro per maand of 4,99 euro per week.

La Liga Santander

De Spaanse voetbalcompetitie van de eerste divisie is dit seizoen te zien bij Movistar, Orange en Vodafone waarbij de wedstrijden te zien zijn via het kanaal BeIN LaLiga. Dat is dit jaar het televisiekanaal waar 8 van de 10 wekelijkse wedstrijden te zien zijn. De hoofdwedstrijd, ook wel genoemd partidazo, is echter alleen tegen betaling (contract) te zien bij Movistar, Vodafone en Orange. Een van de grote wedstrijden is echter ook “open” te zien bij het  sportkanaal Gol. Movisar liest elke week wat de hoofdwedstrijd “partidazo” is waarna de overige wedstrijden dus te zien zijn bij BeIN la Liha en Gol. Gol zendt nooit een Clásico uit terwijlBeIN LaLiga de eerste C;ásico uitzendt en daarnaast 8 wedstrijden per speelweek.

Champions en Europa League

De Europese competities zijn dit jaar te zien via BeIN Sports die, net zoals vorig jaar, de rechten in handen heeft voor het merendeel van de Europese competitie wedstrijden. De wedstrijd die “vrij” wordt uitgezonden zal op de dinsdagen te zien zijn bij Antena 3 en TV3. Het kanaal BeIN Sports is dit jaar te zien bij Movistar, Orange en Vodafone.

La Liga 1|2|3

De tweede en derde divisies zullen dit jaar te zien zijn bij het kanaal La Liga123.tv, een kanaal opgezet door de Spaanse voetbalcompetitie La Liga waar 8 wedstrijden worden aangeboden. Ook hier spreekt men over de hoofdwedstrijd partidazo die uitgezonden wordt via het kanaal Movistar Partidazo en twee open wedstrijden via Gol.

Copa del Rey

Ook hier is het kanaal BeIN laLiga degene die de wedstrijden uitzendt. Een wedstrijd van de Spaanse bekercompetitie wordt echter uitgezonden via Gol.

Zo zie je maar weer, het kijken van voetbal in Spanje is nog steeds vrij lastig en bijna altijd tegen betaling, een van de redenen waarom veel mensen in een bar voetbal gaan kijken. De abonnees van Movistar en het Fusion+ pakket hebben echter geluk want na de recente 2 euro prijsverhoging bieden zij nu ook elke week 8 wedstrijden van de 10 gratis aan de leden aan. Daarnaast ook eenmaal een wedstrijd van Real Madrid en/of FC Barcelona en de uitwedstrijd van de El Clásico.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Veel ,voor mij, belangrijke informatie. Fijn. Van mijn kant dan ook wat informatie over a Orange, zeven weken geleden contract afgesloten, nog steeds geen ” router ” mogen ontvangen, inmiddels twee keer gereclameerd! Maar ach, het is mooi weer!

 2. Ik heb Movistar Tv
  en daar worden ook eredivisie wedstrijden van Holland uitgezonden

 3. Zat web paginas te vinden waar je gewoon online de wedstrijden gratis kunt bekijken. Het is gewoon belachelijk hoeveel geld er om gaat in de voetbal wereld, ik wens daar niet aan mee te betalen.

 4. Waar moeten we ons melden voor de sportkanalen op tv te krijgen? is daar een decoder voor nodig??
  want hebben het al aan meerdere mensen gevraagd, maar krijgen geen goede uitleg daarover!
  Wij wonen in Spanje!

  Bedankt

  1. Om voetbal in Spanje te kunnen kijken dien je een abonnement af te sluiten bij Movistar, Vodafone of Orange. Zij bieden pakketten aan waarbij niet alleen een decoder wordt gegeven maar je ook internet/adsl of fibra hebt, vaste telefoon en vaak ook de kosten van een (of twee) mobiele telefoons. Bekijk de websites van Movistar, Vodafone en Orange maar eens voor het aanbod en de prijzen. http://www.movistar.es // http://www.vodafone.es // http://www.orange.es. Laat je niet in de maling nemen door extra goedkope bedragen etc. dat zijn vaak lokkertjes voor drie maanden waarna de prijs flink omhoog gaat. Om tarieven te vergelijken kun je misschien ook op deze website terecht: https://www.phonehouse.es/movil-adsl/comparativa-tarifas-fusion.html

  2. Bedankt voor de reactie! Mijn man vind het te duur! Dus hij zal wel kijken als ze een match willen uitzenden he?
   Vroeger was dat toch goedkoper?
   Hartelijk bedankt voor de inlichtingen
   Van Kerkhoven

 5. Ben een “liefhebber” van voetbal maar extra betalen????
  Daar doe ik niet aan mee!
  Ga ook niet kijken op café of andere plaats.
  Het is wat het is.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken