skip to Main Content
Bosbranden in Galicië zijn een ramp voor natuur, mens en de vergeten dieren

Bosbranden in Galicië zijn een ramp voor natuur, mens en de vergeten dieren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VIGO – De tientallen tot honderden bosbranden die gedurende iets meer dan een week meer dan 11.500 hectare natuur hebben verwoest in Galicië hebben niet alleen een enorme schade aangericht aan de bossen en landbouwgronden maar ook aan woningen waarbij er tientallen verloren zijn gegaan, infrastructuur zoals wegen, elektriciteitsmasten etc. zijn verwoest en het verlies van vier mensenlevens. Er is echter een grote groep waar bijna niet over geschreven wordt en ontzettend geleden hebben: de dieren

Dankzij een foto van de pers organisatie EFE van een hond die in haar bek het verbrande lichaam van een van haar puppy’s vasthoudt werd de aandacht gevestigd op het enorme dierenleed. De foto van de hond werd genomen in de gemeente Chandebrito waar het dier niet in staat was om al haar puppy’s van het vuur te redden. Toch ging de hond na de brand op zoek naar het lichaam van haar puppy die ze ook vond waarna ze op de foto werd gezet door de fotograaf.

Deze hond is echter niet het enige slachtoffer van deze enorme natuurramp in Galicië. Het is niet bekend hoeveel dieren er zijn overleden in de vlammenzee maar in de getroffen natuur leven normaal gesproken wilde paarden, wilde zwijnen, herten, vossen, wolven, vele verschillende soorten vogels, reptielen en natuurlijk honden en katten die meer in de nabijheid van de getroffen dorpen leven.

Waarschijnlijk zullen we nooit weten hoeveel dieren door de bosbranden om het leven zijn gekomen maar er zijn veel getuigen die gezien hebben dat de wilde dieren op de vlucht sloegen op zoek naar andere leefomgevingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Goed artikel om aan te geven hoeveel dierenleed er is door al die branden. 11.500 HECTARE dat is een gebied waar we de omvang niet kunnen inschatten. Verschrikkelijk!!! Buiten de enorme hoeveelheid dieren die nu omgekomen zijn en waar zo goed als geen aandacht aan besteed wordt, rijst de volgende vraag: Waar moeten alle dieren heen die wel hebben kunnen ontsnappen?? En hoeveel voedsel is er dan voor hun? Want een bepaalde oppervlakte heeft alleen voedsel voor een x aantal dieren. Een ongekende ramp en de daders mogen voor mij op de elektrische stoel belanden. Helaas zullen ze wel weer niet gevonden worden.

    1. Ja, het dierenleed is triest. Er is wel hulp op gang gekomen in de vorm van mensen die hun stallen en/of graasgrond beschikbaar stellen aan mensen die dat zijn kwijtgeraakt. De wilde dieren worden naar een plek geleid die lijkt op hun eerdere woongebied en er wordt met voeding gestrooid vanuit de lucht. Tenminste, dat is wat er geprobeerd gaat worden. Verder krijgen veel dieren die normaal gesproken gras of hooi eten ofzo, eten in een andere vorm. Want veel mensen zijn dat ook kwijt. En er ligt een voorstel om het jagen voorlopig te verbieden. Lijkt mij dat dit geen voorstel moet zijn maar een wet. Maar triest blijft het wel ja.

    2. De daders worden natuurlijk niet gegrepen.Zij werken in opdracht! Maar van mij mogen ze ook op de elektrische stoel, maar nog eerder hun opdrachtgevers.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken