skip to Main Content
Ineenstorting Russische roebel zal van grote invloed zijn in Spanje

Ineenstorting Russische roebel zal van grote invloed zijn in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

roebel1MADRID – De enorme waardedaling van de Russische roebel de afgelopen 12 maanden zal nog dit jaar en zeker volgend jaar grote invloed hebben op Spanje, aldus de experts. De laatste jaren kwamen er steeds meer Russische toeristen naar Spanje maar dat aantal is de afgelopen zomer al flink gedaald.

Buiten het feit dat er minder toeristen uit Rusland naar Spanje zullen komen volgend jaar, zal er ook minder geïnvesteerd worden. Zo zal de huizenverkoop aan vermogende Russen waarschijnlijk flink af gaan nemen en zal men minder gaan investeren in bedrijven.

De ineenstorting van de Russische roebel is onder andere te danken aan diverse economische factoren zoals wereldwijde economische sancties, dalende olieprijzen en het feit dat de Russische Bank maar niet ophoudt met het drukken van nieuw geld.

Al dit had de afgelopen zomer al gevolgen voor de industrie waarbij diverse Russische touroperators failliet gingen en er veel minder Russische toeristen naar Spanje kwamen voor hun vakantie. Over het algemeen geven de Russen veel geld uit tijdens hun verblijf in het land en dus is het een groot gemis.

De daling van de roebel zal ook zeker een grotere invloed gaan hebben op de woningverkopen aan Russische klanten. Tot nu toe waren het de Russen die de buitenlande markt nog een beetje hoog hielden maar daar zal in 2015 zeker een einde aan gaan komen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken