skip to Main Content
Meer dan 10 centimeter sneeuw gevallen in Barcelona

Meer dan 10 centimeter sneeuw gevallen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Op de dag dat de lente officieel is begonnen speelt het weer niet echt mee. Het is koud, het regent, het is bewolkt, er staat een koude wind en het sneeuwt. De inwoners van de hoger gelegen delen van de stad Barcelona werden deze dinsdag ook wakker met een winterwonderland in plaats van de lentebloemen. Op de Tibidabo berg viel meer dan 10 centimeter sneeuw wat het de belangrijkste sneeuwval in Barcelona maakt deze winter.

De sneeuw was in Barcelona hoofdzakelijk te merken in de Serra de Collserola waarbij de hoge heuvel/berg Tibidabo het hoogste punt is met 512 meter. Zo was veel sneeuw te zien bij de telecommunicatiemast Torre de Collserola, bij de Temple Expiatori del Sagrat Cor kerk, in het pretpark Tibidabo en bij het Fabra Observatorium. Het rijden in de Serra de Collserola was dan erg lastig.

Naast dat de sneeuw voor mooie plaatjes zorgde waren er ook problemen op de wegen zoals de A-2 tussen Tàrrega (Lleida) en Esparreguera (Barcelona); de C-16 tussen Bagà (Barcelona) en Urús (Girona), bij de Túnel del Cadí; de C-17 tussen La Garriga (Barcelona) en Ripoll (Girona), de C-25 tussen Cervera (Lleida) en Santa Coloma de Farners (Girona), de C-37 van Manlleu (Barcelona) naar Olot (Girona), en de C-58 tussen Terrassa en Castellbell en Vilar (Barcelona).

Er waren ook problemen met sneeuw en ijsvorming op de BP-1417, BV-1415, BV-1462, BV-2425, GIV-4016 en GIV-5201 binnen de gemeente Barcelona waarbij sommige wegen compleet gesloten waren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Binnenkort komen de mensen nog naar spanje op skieverlof als het zo voort gaat

      1. en nog 36 andere skistations in Spanje … vreemd dat veel mensen dat niet weten. Spanje is een fantastisch skiland.

        1. Willen jullie er wel voor zorgen dat over een maand alles is opgeruimd en dat de zon dan weer volop schijnt.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken