Ook in Spanje staat men op 22 april stil bij de ‘Dag van de Aarde’

Ook in Spanje staat men op 22 april stil bij de ‘Dag van de Aarde’
Beeld: Nasa & Earth Day

Ook in Spanje staat men op 22 april stil bij de ‘Dag van de Aarde’

MADRID – De ‘Dag van de Aarde’ is een jaarlijks evenement op 22 april dat in het teken staat van milieubescherming. De eerste ‘Dag van de Aarde’ vond plaats in 1970 en was een gevolg van groeiend ecologisch bewustzijn door de bestseller ‘Silent Spring’ van Rachel Carson uit 1962. In zekere zin markeert de dag daarom het begin van de moderne milieubeweging. De wereldwijde activiteiten worden vandaag de dag gecoördineerd door de niet-gouvermentele organisatie EarthDay.Org . In 2022 is het thema ‘Invest in our Planet’ of in het Spaans ‘Invertir en nuestro Planeta’.

De ‘Dag van de Aarde’ is vooral in de Verenigde Staten en sommige Spaanstalige landen een populair fenomeen. Vrijwel alle tv-stations daar besteden er aandacht aan. Ieder jaar wordt de periode vanaf 22 april tot eind mei uitgeroepen tot ‘Maand van de Aarde’ met als hoogtepunt de ‘Dag van de Aarde’ op 22 april. De activiteiten worden wereldwijd gecoördineerd door de Earth Day Association.

Spanje

In Spanje heet deze dag de ‘Día de la Tierra’ (officiel Día de la Madre Tierra) en worden door Naturaliza van Ecoembes allerlei activiteiten georganiseerd. Daarbij ligt elk jaar de nadruk op de scholen waarbij docenten worden gevraagd om die dag mee te doen. Op veel scholen zal extra aandacht gegeven worden aan het milieu en vervuiling en er zullen activiteiten georganiseerd worden. Op televisie is er ook aandacht voor de ‘Día de la Tierra’.

Nederland en België

Sinds 2002 wordt de ‘Dag van de Aarde’ in Nederland gevierd met activiteiten in het hele land. Het accent ligt daarbij zeker de laatste jaren op positivisme en dankbaarheid en minder op actievoeren. Om de aandacht voor de aarde ook na deze periode vast te houden, geeft de stichting een krant uit, de ‘Krant van de Aarde’. In Nederland vertegenwoordigt de ‘Stichting Dag van de Aarde’ de Earth Day Association.

Ook in België wordt de ‘Dag van de Aarde’ georganiseerd. De ‘Bond Beter Leefmilieu’ (BBL) werkt samen met meerdere partners, zoals Natuurpunt , Velt, Greenpeace en anderen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.