skip to Main Content
Blikseminslagen zorgen voor 13 kleine en grote branden in de regio Valencia

Blikseminslagen zorgen voor 13 kleine en grote branden in de regio Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand15VALENCIA – Op 13 verschillende plaatsen in het binnenland van de provincies Valencia en Castellón werden zaterdag kleine tot grotere branden geregistreerd. In alle gevallen werden deze branden veroorzaakt door blikseminslagen. Afgelopen zaterdagmiddag was er veel onweer en veel blikseminslag in de regio Valencia.

Gelukkig kon de brandweer bij alle 13 branden snel ter plaatse zijn om een grotere ramp te voorkomen. Het is extreem droog in de regio Valencia en een klein vonkje is nu al genoeg voor een enorme bosbrand. Daarom wordt elk klein brandje meteen en zo snel mogelijk gedoofd.

Afgelopen zaterdagmiddag was er veel onweer met veel blikseminslag. Op 13 plaatsen zorgde deze voor kleine tot iets grotere branden die gelukkig allemaal snel werden gedoofd. Zo werden er branden waargenomen in de dorpen Cinctorres, Xert, Morella, Vallibona, Torrechiva, Vistabella, Benafigos, Tirig, Cirat, Alcalá de Xivert, Cervera del Maestre en Segorb en in de provincie Valencia het dorp Venta del Moro.

In totaal ontvingen de hulpdiensten en brandweer maar liefst 2.293 telefoontjes met problemen veroorzaakt door het onweer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken