skip to Main Content
Mercadona waarschuwt voor fraude via WhatsApp en social media netwerken

Mercadona waarschuwt voor fraude via WhatsApp en social media netwerken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

fraudemercadona2VALENCIA – De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft via Twitter, Facebook en de landelijke kranten haar klanten gewaarschuwd voor een fraude die op dit moment plaatsvind onder de noemer van Mercadona. Volgens berichten via WhatsApp en de sociale media netwerken zou Mercadona waardebonnen ter waarde van 150 euro uitgeven via een loterij. Daar is echter helemaal niets van waar.

Mercadona laat via haar communicatiekanalen weten dat de Spaanse supermarktketen niets te maken heeft met een loterij die zogenaamd door Mercadona zou worden georganiseerd. Door antwoorden te geven op 4 vragen heeft de deelnemer kans op een van de 50 waardebonnen ter waarde van 150 euro. Deze loterij zou gehouden worden omdat Mercadona gaat uitbreiden op de Canarische Eilanden. Deze berichten worden via WhatsApp, Email en de Sociale netwerken verspreid.

Mercadona heeft echter aangegeven niets met deze loterij te maken te hebben en geeft aan dat het om een fraude gaat. Er wordt de klanten dan ook gevraagd vooral geen bankgegevens af te geven en ook zeker geen persoonlijke informatie. Daarnaast dient men nergens op te klikken of een nummer te bellen want dit zal uiteindelijk leiden naar hoge kosten.

Mercadona heeft verder verzocht direct de politie te waarschuwen indien men een bericht heeft ontvangen voor deelname aan de frauduleuze loterij – (Remco Stoffer)

fraudemercadona1

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken