skip to Main Content
Begrotingstekort Spanje onder de 7 procent gekomen in 2012, aldus Rajoy

Begrotingstekort Spanje onder de 7 procent gekomen in 2012, aldus Rajoy

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het was woensdag tijd voor het parlementair debat over de stand van zaken in het noodlijdende Spanje. Buiten het over en weer verwijten van de crisis en alle problemen tussen de minister president end e overige politieke partijen, wist Mariano Rajoy wel te melden dat het begrotingstekort in 2012 onder de 7% is gekomen.

De doelstelling voor 2012 was eigenlijk 6,3% maar dat heeft de Spaanse regering, ondanks de harde bezuinigingen en andere maatregelingen niet weten te halen, iets wat overheid-officials al eerder hadden aangegeven. Het is een hele prestatie om het tekort op het bbp te verlagen in 12 maanden tijd maar voor de Europese Commissie is dit echter niet genoeg. In 2011 was het begrotingstekort nog 9%.

Volgens opmerkingen van afgevaardigden van de Europese Commissie houdt het Spaanse begrotingstekort geen rekening met de 39 miljard euro die het land vorig jaar ontving om de noodlijdende banken te herkapitaliseren. Zou de regering dat wel doen dan zou het begrotingstekort wel eens anders kunnen uitvallen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken