skip to Main Content

Privé luchthaven Ciudad Real kampt met tekort aan passagiers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CIUDAD REAL – (Diana Vilé) Het is deze week precies twee jaar geleden dat de privé luchthaven Central in Ciudad Real bestaat. De centraal gelegen luchthaven- 168 km onder Madrid- kampt al sinds de opening met een tekort aan passagiers.

De privé luchthaven- de enige van heel Spanje- is voorzien van allerlei luxe. Met een vluchthaven van 28.000 m2 en een autogarage met 900 parkeerplaatsen, is het vliegveld berekend op 2,5 miljoen reizigers per jaar. Het enige wat ontbreekt zijn de passagiers. In 2009 was slechts sprake van 53.557 bezoekers. Dit jaar (de maand december daargelaten) bedraagt het aantal slechts 31.090 personen.

Het vliegveld is 24 uur per dag geopend en kan per uur zo´n 16 vluchten en 2.000 passagiers vervoeren. De werkelijke bezetting wijkt behoorlijk af van de berekende capaciteit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend