Steeds meer Spaanse politici vaccineren zich terwijl ze dat eigenlijk niet mogen

Steeds meer Spaanse politici vaccineren zich terwijl ze dat eigenlijk niet mogen
Beeld: Freepik

Steeds meer Spaanse politici vaccineren zich terwijl ze dat eigenlijk niet mogen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Terwijl er in Spanje op het moment van schrijven 1.103.301 personen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en 49.056 personen reeds de tweede dosis hebben gekregen zijn er ook verschillende politici die zichzelf boven de wet en boven de rest van de bevolking plaatsen door zich te laten vaccineren terwijl ze niet tot de groep behoren die nu gevaccineerd moet worden in het land.

Je zou dus in Spanje kunnen spreken van een corona-vaccinatie-schandaal op politiek niveau en dat bij alle kleuren politieke partijen want zowel rechtse politici van de PP als linkse politici van de PSOE partij en ook regionale politieke formaties besluiten zich alvast te laten vaccineren. Naast politici is nu ook bekend geworden dat er hooggeplaatste militairen zichzelf reeds hebben gevaccineerd.

Op dit moment wordt er gesproken over 16 politici waaronder burgemeesters, andere ambtenaren en regionale gezondheidsministers die zich hebben laten vaccineren. Dat aantal zal waarschijnlijk veel hoger zijn want elke dag komen er nieuwe gevallen bij.

Deze politici hebben allemaal excuses om zich te laten vaccineren maar in Melilla sprak iemand de woorden ‘Yo no quería vacunarme. No me gustan las vacunas’ ofwel ik vaccineer mezelf liever niet maar heb dat toch gedaan om als voorbeeld te dienen want als hij dat niet zou doen zouden anderen dat ook niet doen. Maar deze persoon hoort niet bij de bevolkingsgroep die op dit moment gevaccineerd wordt in Spanje dus niet echt een goed voorbeeld.

Het meest gebruikte excuus is ‘Sobraban vacunas y se iban a desperdiciar’ ofwel er waren teveel vaccins en anders zouden deze weggegooid worden. Sommige politici hebben aangegeven dat ze het voorbeeld wilden geven ‘quería dar ejemplo’ maar ze deden juist het tegenovergestelde.

Tot nu toe is er slechts een politicus opgestapt, dat gebeurde in Murcia waar iemand van de PP in eerste instantie niet wilde opstappen want in zijn ogen (door ook zijn echtgenote te vaccineren) niets fouts had gedaan maar waarschijnlijk vanwege de druk van zijn partij later toch ontslag nam. Diverse andere politici hebben aangegeven dat ze hun functie neerleggen maar niet dat ze uit de politieke formatie stappen.

Ondertussen zijn er steeds meer andere politici die straffen eisen, in de vorm van ontslag en uitzetting van de politieke partijen., Want zonder deze druk en deze mogelijke straf zullen er politici blijven die zich boven de rest van de bevolking plaatsen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.