skip to Main Content

18 miljoen leegstaande kamers in Spanje aldus onderzoek

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens een studie van het bedrijf ACR en de universiteit van Navarra, zijn er in Spanje maar liefst 18 miljoen kamers te vinden die niet gebruikt worden en in veel gevallen zelfs compleet leeg staan. Volgens het onderzoek is het prototype van een Spaanse familie gewijzigd maar zijn de woningen hetzelfde gebleven. Al deze miljoenen leegstaande kamers zouden de families in totaal op jaarbasis zo’n 2 miljard euro kosten aan onnodige energiekosten.

Volgens het onderzoek zouden er in Spanje woningen zijn die groter zijn dan de eigenlijke samenstelling van een familie. Deze woningen zijn nog steeds afgestemd op grote families met tussen de 2 en 4 kinderen terwijl dat in de realiteit families zijn met 1 of 2 kinderen. Aangezien woningen vaak verkocht worden met 3 tot 5 slaapkamers staan vaak veel kamers leeg of worden deze niet logisch gebruikt met een totaal van 18 miljoen leegstaande kamers in heel Spanje.

Deze kamers brengen echter wel onkosten met zich mee zoals energiekosten wat op jaarbasis een groot bedrag kan zijn voor de families, iets waar de meeste families zich niet eens van bewust zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend