UPDATE 53: +435 corona-doden en +4.211 besmettingen in Spanje

UPDATE 53: +435 corona-doden en +4.211 besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update (52) op dinsdag over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal gemelde besmettingen op woensdag 22 april gestegen van 204.178 naar 208.389 personen, een stijging van 4.211 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal is gestegen van 21.282 naar 21.717 personen, een stijging van 435 sterfgevallen. Het aantal herstelde of virusvrije corona-patiënten is gestegen van 82.514 naar 85.915, een verschil van 3.401 personen.

De gegevens over besmettingen, sterfgevallen, herstelde personen en ziekenhuis- en IC-opnames worden elke dag om 11.30 uur bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de geregistreerde of gemelde besmettingen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmettingen zijn omdat niet iedereen getest wordt. BRON

Bekijk HIER de updates van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid. Bekijk HIER de COVID-19 status wereldwijd.

Van de 208.389 (+4.211) geregistreerde besmette personen zijn er op het moment van schrijven 100.757 actief, zijn er 85.915 (+3.401) mensen hersteld en zijn er 21.717 (+435) personen aan/met het coronavirus overleden in Spanje. Het ‘actieve’ aantal wordt berekend door het aantal besmettingen – doden – herstelde patiënten (208.389-85.915-21.717=100.757)

BRON: De bovenstaande en onderstaande gegevens worden verzameld via verschillende websites zoals de officiële cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid, de krant La Vanguardia, de krant El País, de website van RTVE en diverse andere regionale kranten (wat betreft de aantallen van de provincies) inclusief de officiële cijfers van bepaalde regioregeringen zoals Valencia en Galicië. (voor degene die steeds roepen dat het fake news is).

Woensdag 22 april

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER te vinden zijn:

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Besmet *4.211
Hersteld3.401
Overleden *435
Actieve gevallen100.757
Totaal besmet *208.389
Totaal hersteld85.915
Totaal overleden *21.717
Totaal Intensive Care7.700

De verhouding op dit moment is 48,4% actieve gevallen, 41,2% herstelde gevallen en 10,4% sterfgevallen. In onderstaande grafiek is te zien hoe de rode lijn (actieve gevallen) langzaam daalt, de blauwe lijn (virusvrije gevallen) stijgt en de bruine lijn (sterfgevallen) afgevlakt is.

Grafiek: Aantal virusvrije/herstelde personen per dag

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal besmettingsgevallen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal besmettingsgevallen in Spanje

Per autonome regio

Onderstaand melden we de totaal aantal besmettingen, totaal aantal sterfgevallen en het totaal aantal herstelde personen per autonome regio. Over de aantallen ic-opnames kunnen we niets melden want de correcte gegevens hierover zijn niet te vinden. Deze gegevens worden elke dag door ons bijgewerkt (via de website van RTVE)

Provincies

Veel lezers hebben de redactie gevraagd om meer gedetailleerde gegevens over de provincies in Spanje. Feit is dat dit niet nationaal wordt bijgehouden en dat dit ook niet op een speciale website te zien is want daar wordt hoofdzakelijk gesproken over de autonome regio’s en niet de provincies. De regionale kranten houden wel vaak gegevens bij die we proberen te verzamelen hieronder melden.

NOTA: De autonome regio’s Catalonië*, Balearen, Galicië en Canarische Eilanden geven geen of weinig informatie over de stand van zaken per provincie of per eiland. Informatie afkomstig van o.a. het Ministerio de Sanidad en RTVE. *: Catalonië hanteert op dit moment een andere rekenmethode dan het Ministerie van Volksgezondheid waardoor de cijfers enorm gestegen zijn.

De gegevens over de provincies worden gedurende de dag bijgewerkt, op het moment dat wij deze kunnen vinden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.