skip to Main Content

Ruzie Picasso Museum Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) De dochter van Pablo Picasso en tevens beschermheilige van het Museo Picasso in Málaga is boos over een afgelopen maandag geopende expositie met werk van de Spaanse kunstenaar. Het gaat om doeken met illustraties in de serie ‘Dromen en leugens van Franco’, die Picasso in 1936 maakte om fondsen te verwerven voor het republikeinse doel.

Eerder al weigerde Christine Ruiz Picasso de tentoonstelling onder de naam ‘Viñetas en el frente’ te openen. Nu eist ze het ontslag van de directeur van het museum, José Lebrero.

De zaak wordt vrijdag besproken tijdens een vergadering waar ook de Andalusische afgevaardigde van Cultuur, Paulino Plata, aanwezig zal zijn.

‘Opportunistisch’

Picasso’s dochter is van mening dat de expositie om ‘politieke en opportunistische’ motieven is georganiseerd.

Het conflict is het eerste tussen de familie Picasso en de Junta de Andalucía, sinds het Picasso museum in Málaga in 2003 werd geopend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend