skip to Main Content
Vuurtoren Marbella wordt luxe boetiek hotel

Vuurtoren Marbella wordt luxe boetiek hotel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vuurtoren2MARBELLA – De 23 meter hoge vuurtoren van Marbella zal worden omgetoverd tot een kleinschalig maar luxe boetiek hotel. Het is nu nog niet bekend wie de eer krijgt om een hotel te openen in de vuurtoren van de badplaats van de rich and famous maar er zijn in ieder geval twee geïnteresseerde bedrijven, aldus de gemeente Marbella.

Op dit moment kijken de Spaanse havenautoriteiten naar de plannen van de kandidaten aangezien zij de instantie zijn die beslissen over het wel en wee van de Spaanse vuurtorens. Enkele jaren geleden werd besloten dat het op sommige plaatsen mogelijk zou worden om hotels, bars en/of restaurants of culturele centra te openen in diverse vuurtorens in Spanje. Een van de redenen is om de vuurtorens te beschermen, met name diegene die niet meer actief in dienst zijn zoals die van Marbella.

Een van de eisen van de havendiensten is echter wel dat de bezoekers zonder problemen de vuurtoren, die werd gebouwd in 1864, mogen blijven bezoeken. Wanneer het mogelijke hotel haar deuren zal openen is nog niet bekend.

De vuurtoren van Marbella zou het tweede hotel van de provincie Málaga kunnen worden nadat eerder ook al de vuurtoren van de stad Málaga een hotel werd. Deze vuurtoren is weliswaar nog actief maar het lage gebouw niet en nu juist dat is omgetoverd tot klein hotel, ideaal gelegen aan het einde (of begin) van de Muelle 1 winkelzone – (Remco Stoffer)

Zie eerder nieuwsbericht over de Spaanse vuurtorens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken