skip to Main Content
Nieuwe toeristen- of milieubelasting op Ibiza, Mallorca en Menorca in 2016

Nieuwe toeristen- of milieubelasting op Ibiza, Mallorca en Menorca in 2016

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

playa2aMALLORCA – Er wordt al langer over geschreven en volgens diverse kranten gaat het dan toch gebeuren. Vanaf 2016 zullen bezoekers aan de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera een extra belasting moeten gaan betalen. Men is er nog niet helemaal uit of dit een toeristenbelasting gaat worden of een milieubelasting. Het is niet voor het eerst dat de Balearen een soortgelijke belasting invoeren, iets wat ze ook al probeerden in 2002.

Net zoals in Catalonië, waar veel extra belastinggeld wordt opgehaald, willen de Balearen eilanden ook een extra belasting gaan invoeren voor die mensen die gedurende hun vakanties de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza of Formentera bezoeken. Elk jaar komen er meer dan 14 miljoen bezoekers naar de eilanden waarbij men veel gebruik maakt van de openbare voorzieningen, iets wat veel geld kost om te onderhouden aldus de voorstanders van de nieuwe toeristen- of milieubelasting.

Met de zogenaamde “ecotasa” moet een bezoeker al snel 2 tot 3 euro per dag gaan betalen, een bedrag wat veel hoger ligt dan het gemiddelde in Catalonië waar het merendeel niet meer betaald dan 50 cent of 1 euro per dag als je ouder bent dan 16 jaar en maximaal 7 dagen. Verdere details over hoe en wat over de nieuwe belasting op de Balearen zijn nog niet echt bekend en er wordt nog zwaar gediscussieerd in de toeristensector en politiek of men het nu wel of niet moet gaan doen.

De voorstanders willen in ieder geval doorgaan met de plannen voor de nieuwe toeristenbelasting omdat het volgens hen absoluut noodzakelijk is om de hoge kosten te kunnen blijven betalen. Men weet niet nog niet of men zal beginnen met belasting heffen in de zomer van 2016 of op het einde van het jaar 2016 – (Remco Stoffer)

Bron: La Vanguardia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken