menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederland past reisadvies voor Canarische Eilanden opnieuw aan

Nederland past reisadvies voor Canarische Eilanden opnieuw aan
Beeld: 123rf (aangepast)

Nederland past reisadvies voor Canarische Eilanden opnieuw aan

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Nederlandse Buitenlandse Zaken heeft op dinsdag 22 december het reisadvies voor de Canarische Eilanden opnieuw aangepast. De laatste aanpassing was op 16 december toen de eilanden van geel naar oranje veranderen maar nu moeten alle reizigers die terugkeren 10 dagen in thuisquarantaine in Nederland en dat is nieuw na de laatste aanpassing slechts 6 dagen geleden.

Letterlijk staat er op de website van Nederlandwereldwijd.nl : Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. De besmettingsgraad is in het hele land hoog. De kleur van het reisadvies voor heel Spanje is daarom ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Door een toename van het aantal coronavirus besmettingen op de Canarische Eilanden, is er nu ook daar een verhoogd risico. Na een verblijf op de Canarische Eilanden gaat u bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine, net als wanneer u van het vasteland van Spanje of de Balearen terugkomt. 

En dat is NIEUW want bij de aanpassing op 16 december was dat niet nodig, nu dus wel. De thuisquarantaine geldt voor iedereen die terugkeert van de Canarische Eilanden, de Balearen eilanden en van het Spaanse vasteland.

ATTENTIE: Op de website Nederlandwereldwijd.nl staat in het bovenste deel van het reisadvies dat je na een verblijf op de Canarische Eilanden bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine gaat, net als wanneer je van het vasteland van Spanje of de Balearen terugkomt. Echter op dinsdag 22 december om 14.30 uur staat er in het onderste deel bij Coronavirus nog steeds dat na terugkomst uit de Canarische Eilanden een thuisquiarnatien niet nodig is … tegenstrijdige informatie dus wat ongetwijfeld aangepast zal worden. 

Tenerife

Het Canarische Eiland Tenerife is sinds 19 december in een lockdown en niemand mag het eiland verlaten of binnenkomen. Het is voor Spanje echter nog wel mogelijk om naar Tenerife te reizen maar alleen als toeristen een reservering in een hotel of goedgekeurde toeristische accommodatie hebben of als je resident bent. Tenerife binnenkomen om vrienden of familie te bezoeken is niet toegestaan. Maar in principe wordt het reizen naar Tenerife en de overige eilanden dus door het Nederlands Kabinet afgeraden.

Ben je al op vakantie

Het is niet noodzakelijk dat huidige bezoekers van de Canarische Eilanden direct terugkeren. Als je terugkomt van de Canarische Eilanden moet je echter wel 10 dagen in thuisquarantaine gaan. Kom je van het vasteland van Spanje of de Balearen, dan ga je ook in thuisquarantaine. Lees hier de regels voor thuisquarantaine in Nederland.

Ga je nog op vakantie

Nieuwe reizigers die (ondanks het negatieve reisadvies en dringend advies om niet op reis te gaan) toch naar de Canarische Eilanden reizen moeten 10 dagen in thuisquarantaine na thuiskomst. Dat geldt voor alle acht Canarische Eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, El Hierro, la Palma en La Graciosa. Lees hier de regels voor thuisquarantaine in Nederland.

België

Voor de Belgische reizigers geldt nog steeds een oranje reisadvies (verhoogde waakzaamheid) voor de Canarische Eilanden Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, El Hierro, La Palma, La Gomera en La Graciosa terwijl het eiland Tenerife een rood reisadvies (reizen worden ten zeerste afgeraden) heeft.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl