MENING: Wat vind jij van de groeiende ‘niñofobia’ trend in Spanje

MENING: Wat vind jij van de ‘niñofobia’ trend in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Wat is dat nou weer, zullen veel lezers denken als ze het woord ‘niñofobia’ lezen. Vrij vertaald is dit ‘kinder-fobie’ ofwel een fobie tegen kinderen waarmee men wil aangeven dat in sommige campings, hotels en restaurants kinderen niet zijn toegestaan. De discussie die nu gevoerd wordt gaat hoofdzakelijk over restaurants waar kleine kinderen niet meer welkom zijn.

Er zijn hotels in Spanje die bekend staan als ‘adults-only’ waar dus geen families met kinderen mogen komen, en dat wordt geaccepteerd. Er zijn campings waar geen kinderen mogen komen, en dat wordt geaccepteerd. Maar als het om restaurants gaat dan wordt dat een ander verhaal want een restaurant met ‘niñofobia’ wordt minder snel geaccepteerd.

Restaurant eigenaren zullen verschillende redenen hebben om kinderen te weren in restaurants waarbij donderdagmorgen tijdens een programma op de Spaanse televisie een eigenaar aangaf dat de Spanjaarden er over het algemeen om bekend staan dat ze lang dineren of lunchen waarbij dat soms 2 tot 3 uur kan duren. Een klein kind houdt dat niet zo lang vol en dan kunnen kinderen vervelend gaan doen wat andere klanten niet prettig vinden.

Dus wat is jouw mening over kinderloze restaurants. Is dat een goed idee en steun je dat initiatief of zeg je dat dit belachelijk is en dat kinderen gewoon overal toegestaan moeten worden, net zoals de volwassen ouders.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

114
Reageer op dit artikel

67 Comment threads
47 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
82 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Nico

niñofobia correleert met de vergrijzing binnen vele Europese landen. Zelf ben ik tegen dit soort van uitsluiting kinderen zijn óók voor ouderen vaak een verrijking. Natuurlijk moeten ouders van vervelende kinderen hun verantwoordelijkheid nemen en dat doen zij in heel wat situaties niet, ze willen rust, plezier en schuiven onterecht het opvoeden door naar de andere gasten in restaurants, campings etc.
Nico van Boxtel

Julien

Volgens mij is het simpel:
Als dienstverlener probeer je het je doelgroep naar de zin te maken.
Kinderen niet toelaten zorgt voor een rustigere sfeer.
Er blijven genoeg mogelijkheden over waar kinderen beter terecht kunnen.
Win-Win situatie dus.

Daniël

Ikzelf ben een rolstoelgebonden individu. Ik wil hierbij eens iedereen op het forum attent maken van het feit dat ik in zowat 95% van de horecazaken gewoonweg niet binnen geraak wegens onaangepast en/of niet-rolstoelvriendelijk.
Dus, triestige burgerij, klaag verder, ik zal de kleine wel op mijn schoot nemen en ermee rondrijden. Ik acht mij al gelukkig als ik ergens binnen kan om eens uit te gaan eten.
Ik kan ook klagen maar onderga mijn lot, met of tegen de goesting.

Steph

Prima geen kinderen (en honden) in restaurants. Het is alleen treurig dat de goeden door deze maatregel onder de slechten lijden. Want natuurlijk is het niet de schuld van de kids dat ze slecht of niet zijn opgevoed. Aan de andere kant is kinderen meetronen naar een restaurant een typisch Spaans verschijnsel. In bijna geen ander geciviliseerd land van de westerse wereld is het mogelijk om de rest van de cliëntele dwars te zitten met jouw kids.

Juan

In Spanje zijn kinderen prinsjes en prinsesjes en ze mogen veel. Prima en hoort helemaal bij de Spaanse cultuur. En maakt het levendig. Maar kinderen maken het soms ook te bont zonder dat ouders ingrijpen, vooral de buitenlanders. Het is aan de uitbater om voor het Adults Only principe te kiezen en heb daar geen moeite mee. De keuzevrijheid is aan de gast. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod. Voor elk wat wils, niks mis mee.

peter

ach ach , de moraalridders komen weer boven , vroeger was alles beter hé?
weet dat je zelf ook kind bent geweest en ja…ook jij zal vast en zeker wel eens vervelend geweest zijn…
denk daar maar aan terug.
restaurants zouden een kinderhoekje kunnen inrichten ( ik noem maar wat) maar tijden zijn veranderd…

frank

We leven in een vrij Europa waar elke zaakvoerder het recht heeft om te weren wij hij wil. Ik denk dat je als ouder ook op voorhand wil weten waar jouw kind welkom is. Sommige restaurant zijn echt wel kindvriendelijk dus er is nog altijd keuze genoeg voor gezinnen met jonge kinderen. Zou het ook niet een goed idee zijn voor de vliegtuigmaatschappijen om kindvrije vluchten te organiseren. Ik zelf zou bereid zijn om hiervoor zelfs meer te betalen.

Linda

Gezien de kinderen van vandaag gewoon niet meer opgevoed worden, geen manieren aangeleerd krijgen en de ouders hen maar laten doen waar ze zin in hebben (zolang de ouders zelf er maar geen last van hebben), kan ik “kinderloze” restaurants alleen maar toejuichen. Ben ook grote voorstander van “adults only” hotels: daar kan men nog genieten van kalmte en rust. Jonge gezinnen kunnen dan weer kiezen voor “kindvriendelijke” hotels. Zo is iedereen gelukkig: perfekt toch!!!

Rere32

Hoe eerder hoe beter. Laat al de “breeders” lekker bij elkaar gaan zitten. Nu nog de vluchten”baby free” en dan voel ik me weer een stuk beter :).

Raptor

Oplossing. Duurder restaurant kiezen. Niet in het weekeind er op uit om te eten, ik heb in een menu del dia tent nog nooit een enkel kind gezien. Mocht je onverhoopt toch een restaurant binnenlopen waar kinderen klooien loop je net zo snel weer weg. Simpel.

Lou

Moeten er ook zijn. Mensen die kinderen hebben doen altijd alsof er verstand van hebben. Hebben die mensen ooit kinderen gehad in een vorig leven ? Voor hun is het opvoeden van een kind ook onbekend terrein. Alhoewel ik onder opvoeding niet versta dat dat kinderen alles maar mogen. Pa en Ma zijn bezig, met eten, en de kinderen doen maar; Totdat er eentje gaat huilen en dan schieten die zogenaamde ervaren ouders ineens wakker. Opvoeden is ook niet stront verwennen. Leer de kinderen dat een restaurant geen speeltuin is. Leer ze fatsoenlijk met met mes en vork eten. Leer… Lees verder »

GAETANO

Kinderloze restaurants : Dit vind ik ongehoord. Het zou niet mogen ! Als oplossing moeten de restaurant uitbaters de ouders attent op maken dat wanneer hun kind(eren) lastig worden, zij het restaurant moeten verlaten (om de andere gasten niet lastig te vallen).

Lou

Ja hoor; En dan de volgende dag ontdekken dat er een steen door het raam v/h restaurant gegooid is. Of dat deze mensen met hun brave kinderen het restaurant verlaten zonder te betalen. Want mensen moesten toch mondiger of assertief worden ?

Elisa

Ik vind eigenlijk dat de ouders zelf schuld zijn zeg nee tegen je kind of kleinkind .
Opvoeding begint thuis aan tafel mijn kleinkind weet dat ze met mes en vork hoort te eten vanaf 4 jaar alleen kippenpoot of friet mag ze met haar vingers eten .in een restaurant blijf ze zitten op haar stoel buiten mag ze als we klaar zijn weer rennen .kom op ouders zeg gewoon weer een nee of doe dat niet tegen je kind dan is dit allemaal niet nodig.

Theo

Mee eens. Er zijn teveel onopgevoede kinderen die een pain in the ars zijn als je ergens gezellig wilt eten en constant geërgerd raakt door ze.
Ik stel voor om bepaalde tijden of dagen in te stellen voor adults only en family with kids. Iedereen blij of is dat weer tegen de kinderrechten ofzo van de VN.

NietZoZuur

Ik vind dit heel raar. Waarom zijn mijn kinderen niet welkom in restaurants of hotels? Het is te schofterig voor woorden. Okee, ze kunnen af en toe wat geluid maken, maar dat doen volwassen zelf ook!!! De ene keer dat mijn kind zich een beetje te druk gedroeg en het tafelkleed van de buren eraf trok waardoor een glaasje wijn omviel, dat kan gebeuren. Maar om dan zo alle kinderen te verbannen is toch niet normaal?!

Lou

Niet normaal dat jouw kind tafellakens van tafel aftrekt ! Niet minimaliseren. Hoe zou jij het vinden als ik jouw kind dan een corrigerend tikje verkocht ? En ze er een blauw oogje aan over hield ? Eerst opvoeden en dan mee op restaurant nemen.

Pim

Uhm, sorry, maar je kan het feit dat een van je kids andermans avondje uit een minder fijne ervaring maakt niet kleineren. Dit is één van de redenen dat restaurants kinderen willen weren. Het gedrag van kinderen mag geen reden zijn dat andere gasten een minder goeie ervaring hebben.

Ik kan begrijpen dat voor ouders kinderen fantastisch zijn, maar ik hoop ook dat ouders kunnen begrijpen dat er mensen zijn die de bewuste keuze hebben gemaakt dat ze geen kinderen willen.

Dit heeft niets met zuur zijn te maken, maar met een stuk respect voor de mensen om je heen.

Pim

Werk zelf in een hotel (met restaurant) en zie duidelijk dat het aan de opvoeders ligt en niet aan de kinderen. De meeste ouders denken even de drukte thuis te kunnen ontvluchten en laten hun kids vrij rond rennen en schreeuwen in het restaurant omdat zij zelf geen zin hebben om op dat moment bezig te zijn met de kids. Daarin tegen zie ik soms ook ouders die wel hun kinderen hebben bijgebracht dat ze op dit soort plekken rustig moeten zijn en dat de kinderen zich dan ook onberispelijk gedragen totdat ze de deur uit zijn. Ik denk dan… Lees verder »

Johan (en Edmund)

Ook in Nederland kun je je groen en geel ergeren aan de onopgevoede en onhandelbare kinderen met ouders, die zich niets aantrekken van het gedrag van hun kinderen.. Ik dacht nog, dat het in Spanje wel beter zou zijn. Maar onlangs in Zuid-Spanje zat ook zo’n Spaanse familie met kinderen. Die kinderen renden van hot naar her, speelden met hun telefoon en gooiden hun kleren op stoelen, zodat het er ook nog rommelig uitzag. En die ouders zagen hun kinderen niet: ze hadden zelf ook zo druk !! Ergerlijk, want ik wilde graag met mijn partner rustig eten. Dus: kinderen… Lees verder »

Mimie

Heel merkwaardig: de meesten zijn akkoord om kinderen uit restaurants te weren en deze die niet akkoord gaan hebben zelf geen kleinkinderen ? Kinderen zijn vaak onhandelbaar en niet enkel in restaurants omdat ze thuis als kleine aapjes rondlopen en de ouders niet willen ingrijpen ! Dus geef me maar restaurants voor honden met hun baasjes en kinderrestaurants !

anelies uit sas van gend

Inderdaad, nu kinderen niet meer opgevoed worden, en de ouders ze liever laten rond lopen in restaurants, zodat ze er zelf geen last van hebben ,kan ik dat alleen maar toejuichen .Ik ga daar zeker rustig eten.

Caroline

Sinds opvoeden niet meer in het gedragspatroon van ouders zit, ben ik het hartgrondig met deze restauranteigenaren eens.
Toen wij 20 jaar geleden in The Plettenberg Hotel in Zuid-Afrika logeerden, waren kinderen onder 12 jaar tot 19.30 uur welkom in het restaurant. Hier in Marbella worden ouders in een bepaald restaurant dringend “verzocht” hun kleine kinderen in de kinderwagen te houden, omdat ze anders omvergelopen -of erger- kunnen worden door de obers.

NietZoZuur

Met al deze verboden en verzoeken om kinderen buiten de deur te houden begint het in Marbella steeds meer op een kindergenocide te lijken! Kinderen zijn de toekomst, waarom zou je deze moeten weren? Ieder restaurant zou een kinderquotum moeten hebben anders moet het de deuren sluiten! Ook onder het personeel zou een verjonging geen kwaad kunnen!

Annie

De achterliggende gedachte blijft dat het gaat om kinderen die overlast bezorgen. Ouders die hebben verzuimd de kinderen te leren rekening te houden met anderen.

Opa

Jammer, het doet mij altijd veel plezier, Spaanse families met kinderen, het geeft kleur en leven aan een restaurant, en over het algemeen zijn de kinderen zeer goed opgevoed. Er zijn altijd wel vervelende kinderen, maar ook vervelende volwassenen, en iedereen hoort erbij wat mij betreft. Niet teveel willen reguleren maakt het allemaal beter.

Annie

Helemaal mee eens, over het algemeen zijn de kinderen prima opgevoed. In Barcelona zien we wel een tendens dat ouders het soms heel gezellig met elkaar hebben, zo gezellig dat ze niet meer in de gaten hebben dat de kinderen gaan lopen muiten. Daar gaat het mis, en ook dat meestal andere volwassenen kinderen terecht wijzen als ze over een grens gaan. Dat laatste, het gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de toekomstige volwassenen, wordt minder helaas.

Incognito

“Voor elk probleem is een oplossing”. Je ziet hier zoveel probleem opsommingen voorbij komen in plaats van probleem oplossingen. Zowel de uitbaters van de horeca gelegenheden als ook de horeca bezoeker zouden beter de koppen bij elkaar steken om naar goede ideën te zoeken in plaats van vinger wijzen. Pas klare oplossingen heb ik ook niet, maar je zou kunnen denken aan een zone waar je in je restaurant ouder(s) met kind(eren) bij elkaar zit. het goed trainen van je personeel om gepast op te kunnen treden als het andere bezoekers tot last word, naar jezelf kijken in hoeverre je… Lees verder »

Pirre

Wat zijn we weer neerbuigend en zelfvoldaan vandaag! Zoveel beter dan de anderen! Zou dat nu een typisch Hollandse kwaal zijn of zitten hier ook Belgen tussen ?
Een kind speelt, is nieuwsgierig, maakt lawaai, … We zijn allemaal kind geweest.
Een uitbater is de baas in zijn zaak en bepaalt wat kan en wat niet kan.
Als er kinderen zijn die je storen kan je best def baas en niet de ouders daarover aanspreken. Voldoet hij niet aan je wensen dan stap je gewoon op. Zo eenvoudig is dat toch ?

Greg

Als de ouders opgevoed zijn is er geen probleem maar de kinderen gedurende 3 uur stil op een stoel houden is ongegonnen werk.
Dus zorg je als restauranthouder voor wat afleiding.

Son

Stel dat ze dit gaan doen, willen doen of zicht verplicht voelen dit te moeten doen voor hun klanten
Dan is dat zeer zeker niet voor hun Spaanse klanten
Spaanse gezinnen gaan meestal met heel het gezin uit eten en hebben geen probleem met kinderen
Triest dat sommige klanten liever graag naar een restaurant gaan dat zich moet aanpassen aan eisen/voorkeuren van buitenlandse klanten, en dit in een land waar ze te gast zijn

Maggie

Een restaurant eigenaar(es) heeft het recht zelf te kiezen welk publiek hij/zij in zijn/haar restaurant wil. Restaurants adults only moet kunnen, vind ik. Bij een etentje wensen wij geen last te hebben van andermans kinderen, die lopen rond te rennen, te schreeuwen, vervelend te doen, rond je tafeltje komen hangen enz. Daar zijn wij helemaal niet mee gediend. Heel vaak is de oorzaak ervan de opvoeding door de ouders, die ze maar laten doen en er niet of nauwelijks naar omkijken. In onze jonge tijd was het helemaal anders, wij kregen nog (strenge) opvoeding, met onze generatie kon je overal… Lees verder »

Guy

Volledig mee eens!

Frans

Zo denk ik er ook over !

NietZoZuur

Dit vind ik erg zuur. Je bent zelf ook ooit kind geweest of werd jij direct in het lichaam van een 84-jarige geboren? Je kunt de kinderen toch ook een ijsje geven en vriendelijk verzoeken niet zo druk te doen of ergens anders te gaan spelen? Opvoeding ligt niet alleen bij de ouders, maar ook omgeving. Opvoeden doen we allemaal!

Theo

Hè. Vriendelijk verzoeken? Pfff laat me niet lachen.

Lou

Heb ik ook een keertje gedaan. Vriendelijk verzocht. Had bijna mot met de vader. Het is beter om conflicten uit de weg te gaan. Anders blijf je vaders afrossen.

peter

vooral ouderen zijn vergeten dat ze ook kind zijn geweest , het is gelukkig geen 1975 meer waarbij ik om de haverklap een “tik ” kreeg omdat ik niet wilde luisteren…

Annie

Opvoeden is lange adem, consequent zijn is key. Een keer vriendelijk verzoeken gaat ‘m niet worden, duidelijkheid zijn van wat er van een kind wordt verwacht wel, en daar mee oefenen.
En inderdaad, de omgeving mag ook helpen corrigeren, niet door te snauwen maar door het goede voorbeeld te geven en een kind vriendelijk te corrigeren. Alleen weet je niet wat de regels van de (onbekende) ouders zijn.
De hele discussie gaat toch eigenlijk over ‘opvoeding’ ipv over ‘kinderen’?

Chris

T maakt mij niet uit maar ja tis wel een rare gewoonte om je kinderen van 2 tot 12 tot 0100 uur snachts bij je te hebben maar ok hier is het gewoon

Joske Vermeulen

Elk zijn mening toch… maar OPVOEDING zou HET topic moeten worden in dit nieuwe decenium !
1. Kinderen mogen levendig en speels zijn ! Leuk toch…
2. Maar niet op restaurant.
3. Ouders moeten dat inzien.
4. Anders maar effe naar de Burger King (de buitenspeeltuin)
5. De klanten op zoek naar een rustig restaurantbezoek danken u
6. Het leven met begrip voor elkaar maakt de wereld toch aangenaam hé!

jan krosenbrink

het ñijkt me het volste recht van de restauranteigenaar om de kinderen niet binnen te laten. Gewoon een kwestie van marktwerking. Ouders met zijn allen kunnen ook hun kroost gewoon opvoeden of zichzelf, daar gaat geen kind dood aan.

Cornelia

Ik vind het discriminatie. Kinderen horen erbij en zijn de toekomst. Als ouders hun kinderen niet opvoeden, dan moet je ze daar op aanspreken. Ik zou niet in een samenleving willen wonen waar kinderen verbannen worden uit hotels, zwembaden, restaurants enz.

leo

Als je een ritje ziekenhuis wilt moet je vooral de ouders van vervelende kinderen aan gaan spreken succes verzekerd.

NietZoZuur

Zeker mee eens en blij dat er iemand is die dit inziet. Opvoeden doen we allemaal en samen. De maatschappij dat zijn wij.

peter

nouw cornelia , je leest t…je moet jezelf met je kids verbannen naar….als t maar niet naar n restaurant is. Wat een volk zeg…en ik maar denken dat nederlands tolerant zijn maar dat is enkel voor zichzelf.

SKBeetje

restaurants, hotels ed zonder kinderen vind ik ideaal. Weer dan ook de telefoons uit deze gelgenheden

Ruud & Corrie Catto

Mijn mening is zo, als het daadwerkelijk van 2 tot 3 uur lang gedineerd wordt en de kinderen kunnen er hierbij vervelen en saggerijnig er van worden, dan hoort er in deze restaurant een leuke gezellige kinder speelhoek aanwezig te zijn, waar ze altijd er gezellig kunnen vermaken onder meerder kinderen onderling. En niet kinderen verbieden! Het zelfde is ook in diverse hotels, en campings. (en daar hoort juist gezellige entertainment bij). Als ik tijdens het vakantie boeken Hotel, camping, of ander soort verblijf tegen komt dat het verboden is voor kinderen, dan ga ik dat niet boeken! (ook al… Lees verder »

Jozef

Kinderen zijn het resultaat van ouders. Wanneer deze hun verantwoordelijkheid niet kennen, zelfs ONTkennen, krijgen hun nakomelingen geen bescaafde opvoeding mee. Het gezegde “De appel valt niet ver van de boom” gaat hier voluit.
Ouders met de ‘alles kan en mag’mentaliteit kweken dit soort projektielen. Een last voor de omgeving. Het is een verloedering van de samenleving.
Op restaurants zie ik meldingen met de tekst: “No perros”. Daar ga ik naar binnen! Er is nog ruimte voor een andere sticker……
Ook het ongebruik van al die smart-phones zou aan banden gelegd moeten worden (zelfregulatie heet dat)
Jozef

Dominique

Helemaal akkoord 👍

fsljacobs@ziggo.nl

Het lijkt of ik me zelf hoor spreken

Irma

Irma
Ik vind dat kinderen er ook bij horen. Maar de ouders kunnen er op zijn minst voor zorgen dat hun kinderen zich gewoon fatsoenlijk gedragen. Beetje levendig mag het natuurlijk altijd zijn, anders moet je maar in een bejaardenhuis gaan zitten als je daar niet tegen kunt. Ook op een camping moeten kinderen gewoon terecht kunnen en in vliegtuigen. maar overal geldt , wat mij betreft, zij moeten zich ook gewoon normaal gedragen.

Lydia

Ik vind dit een heel goed idee. Kinderen zijn tegenwoordig helemaal niet opgevoed en mogen doen wat ze willen. Dat er zo’n regel komt ligt dus volledig aan de ouders. Ik heb drie kinderen en daar heeft NOOIT iemand last van gehad !

Erica

Dat betekend ook dat u uw kinderen niet meer mee mag nemen?

Jan S.

Het ligt aan de ouders. In Spanje zijn de kinderen in het algemeen eraan gewend dat zij voor lunch en diner vrij lang aan tafel zitten. Vaak vermaken zij zich met tekeningen of spelletjes (dit laatste steeds met smart phones.) Ouders moet domweg niet toestaan dat zij niet door het restaurant gaan rennen. Het genieten samen met familie of vrienden is een prachtige traditie in Spanje die bewaard moet blijven (en dan niet alleen om het gezamenlijk eten alleen, maar ook bij verzorging in het ziekenhuis of van ouders op leeftijd)). Spanje heeft veel prachtige tradities.

Harry

Het gaat er om dat de vraag naar kinderloze restaurants/campins/hotels etc sterk groeit. Dat mag van mij dus snel van 1% naar 50%! Heerlijk rustig. Blijft nog de helft over voor ouders met kinderen. Soms goed opgevoed en vaak niet goed opgevoed. Laten die elkaar maar in de haren vliegen. Hebben de ouders die zonder kinderen zijn er tenminste geen last van!

Carlo

Hoe egoïstisch kan men zijn!

Ruud & Corrie Catto.

Als jij van heerlijke rust houdt, dan moet je op vakantie gaan in een bejaarden tehuis! Mijn mening is zo, als het daadwerkelijk van 2 tot 3 uur lang gedineerd wordt en de kinderen kunnen er hierbij vervelen en saggerijnig er van worden, dan hoort er in deze restaurant een leuke gezellige kinder-speelhoek aanwezig te zijn, waar ze altijd er gezellig kunnen vermaken onder meerder kinderen onderling. En niet kinderen verbieden! Het zelfde is ook in diverse hotels, en campings. (en daar hoort juist gezellige entertainment bij). Als ik tijdens het vakantie boeken Hotel, camping, of ander soort verblijf tegen… Lees verder »

Antonia lipsius

Ik ga nooit naar een restaurant waar een zwembad is zodat kinderen zich kunnen vermaken .Ik blijf dan weg Een restaurant moet relax zijn om met vrienden bij te praten onder genot van lekker eten en geen schreeuwende kids .

Ruud & Corrie Catto.

Als jij van heerlijke rust houdt, dan moet je op vakantie gaan in een bejaarden tehuis! Mijn mening is zo, als het daadwerkelijk van 2 tot 3 uur lang gedineerd wordt en de kinderen kunnen er hierbij vervelen en saggerijnig er van worden, dan hoort er in deze restaurant een leuke gezellige kinder-speelhoek aanwezig te zijn, waar ze altijd er gezellig kunnen vermaken onder meerder kinderen onderling. En niet kinderen verbieden! Het zelfde is ook in diverse hotels, en campings. (en daar hoort juist gezellige entertainment bij). Als ik tijdens het vakantie boeken Hotel, camping, of ander soort verblijf tegen… Lees verder »

Jamin

Het probleem ligt niet aan de kinderen maar aan de ouders die alles toelaten aan die kinderen en RESPECT zelf niet meer kennen.

Christina

Hier zijn we er ! Het ligt niet aan de kinderen maar wel aan de ouders die hun kinderen niet kunnen of willen opvoeden ! De vraag is hier dan ook : “Hoe gedragen zich deze ouders zelfs zonder hun kinderen ?” In het algemeen is dat : “egoïstisch & non-respect voor anderen”… Moet er dan nog een andere affiche bij met : “Enkel respectabele mensen zijn toegestaan !” ????

jan

Alleen is het wachten nu nog op kinderloze vliegtuigen, dat zou een zegen zijn.

Ruud & Corrie Catto.

Denk jij zelf is heel goed even na, en ga is zelf heel goed nadenken over je eigen jeugd herinneringen denken. Jij was zelf vroeger ook heel klein geweest. En hoe zou jij dat zelf vroeger als kind zijnde gevoeld hebben als ze op jouw vrijheid alles gaan verbieden? Dan zou je zelf toch een slechte jeugd jaren-jaren gehad hebben?

Lin

Wij dachten er niet eens aan om ons te misdragen.

jaco

Je moet af en toe wel een huid van leer hebben om niet te reageren op huilende babys en hollende en krijsende kinderen
die denken dat een restaurant of bar een speelplaats is
Vroeger werden jongeren veelal opgevoed met goede tafelmanieren.
Handen wassen,zitten, je mond houden en eten
Dat waren prettige momenten om in alle rust van een maaltijd te genieten

Bella Selling

Is dit niet waarom Spanje mede zo leuk is???

Adri de Jong.

het gedrag van kinderen ligt voor 90% aan de ouders, maar het is wel te begrijpen.

Harm

Als kinderen schreeuwen en ander lawaai maken doe ik dat soms ook en als er een stel zit met een blaffende hond antwoord ik de hond ook iedere keer met woef woef . En beide gevallen begrijpen de ouders en/of begeleiders het wel .

Thomas

Spreek een vreemd vervelend kind gerust op zijn gedrag aan. De restaurantbediening is je dankbaar en de ouders zullen meestal beschaamd zijn. Heb het vaak genoeg meegemaakt en kan het iedereen aanraden.

Lydia

Thomas je riskeert dan wel een fysieke aanval van de ouders .

Loek

Ja in Nederland wel…

Thomas

Je moet natuurlijk wel even peilen uit welk nest zo’n kind komt 😉

leo

Ik kom bijna geen ouders meer tegen die hun kind goed opvoeden alles rent en schreeuwt door een restaurant en je ziet duidelijk dat de andere mensen geirriteerd zijn. Ouders zitten enkel op hun mobiel te loeren of zijn zo diep in gesprek dat ze helemaal niet meer zien wat er om ze heen gebeurd. En probeer er niets van te zeggen want dan is het gelijk oorlog. Zelfs als ik maar 1 kind in de supermarkt tegenkom schreeuwt dat kind moord en brand en zegt de ouder er helemaal niets van. Van mij mogen er in versneld tempo veel… Lees verder »

Cees

Je kunt ook niet alle restaurants met je hond in…. dus prima als dat ook voor kinderen geldt…

Ria

En hond hoort volgens mij al helemaal niet thuis in een restaurant. Ik heb de mijne nooit meegenomen. Kinderen is een ander verhaal. Ze mogen wat mij betreft mee maar de ouders horen ze onder controle te houden.

Bella Selling

Waarom zou een hond niet mee mogen? Omdat jij dat nu eenmaal niet doet?

Ruud & Corrie Catto.

Van mij mag het persoonlijk wel (geen probleem).
Maar ik bedoel het algemeen.

Ruud & Corrie Catto.

Ik kan wel begrijpen dat het voor de honden niet overal toegestaan is, maar een blinden-begelijden hond mogen ze wettelijk niet verbieden!

Hendrik

Kinderen Zijn hinderen zegt een Nederlands spreekwoord.
Kern is de opvoeding. Kinderen zijn nu veel te vaak kleine koninkjes, zij maken uit wat er gebeurd en de ouders onderhandelen met deze kinderen en stellen zich niet als ouder op die een kind opvoed.
Probleem zijn de ouders en niet de kinderen.
Geef mij maar een 18-plus hotel zonder deze ouders.

Opa

Ik ben een grootvader, was 1 keer op restaurant met de kleinkinderen, dat dus nooit meer. Zeker de schuld van de mama en de papa. De kinderen mogen alles doen wat ze willen want zegt de schoondochter. “ mijn kinderen mogen alles en ik zal nooit iets verbieden” .

rené Brand

Zolang ouders kinderen als prinsjes en prinsesjes blijven behandelen houd je het bekende probleem van jankende en zeurende kinderen
Ben zelf grootvader van 3 klein kinderen die door hun ouders zijn opgevoed met NEE is NEE en dus ook niet eindeloos blijven jengelen om toch maar hun zin te krijgen

Simon

Een heel goed idee omdat sommige (!!!) ouders hun kinderen andere mensen gewoon lastig laten vallen zonder iets te doen. Dus de ouders zijn t zelf schuld dat ze mét kinderen dan geweigerd worden. En ík wil dan ook op mijn avondje uit rustig kunnen dineren met mijn vrouw.
PS. ik heb helemaal niets tegen kinderen maar wel tegen zulke ouders.

Jean Paul

Wij zijn als Belgen ook niet gelukkig met die drukte, daarom gaan wij enkel in de week op restaurant, niet tijdens weekends en feestdagen (woonachtig in het binnenland) .
Ik wil niemand aanvallen, maar … laat ons niet vergeten dat wij als buitenlanders TE GAST zijn in HUN land, en zodoende ons dienen aan te passen aan hun cultuur (zeggen we in B en NL toch ook van de buitenlanders, niet). Wat niet wil zeggen dat we hiermee akkoord moeten zijn.
Ieder zijn gedacht natuurlijk.

elly

zo jammer dat deze discussie nodig is je moet echt de ouder(s) hierop aanspreken niet de kinderen die hebben dit (nog) niet geleerd. Maar helaas dat kan niet altijd want die zien helemaal niet dat hun kind(eren) iets verkeerd doet Dan wordt er gezegd wij hebben vakantie en de kinderen ook. Dan mag schijnbaar alles wat thuis niet mag. En ja als ouder moet je zorgen dat je kind iets doet waardoor ze rustig blijven vroeger was dat kleuren, lezen spelletjes, nu is dat de ipad. laat ze rustig op zo’n ding spelen dan rennen ze niet door het restaurant… Lees verder »

f.post

Wij hebben sterren hotels van 1 t/m 5 , dan ook hotels adults only , Dit geeft iedereen de vrije keuze wat voor hotel wij willen nemen , ieder zijn eigen keuze
Mallorca heeft 975 hotels waarvan 23 hotels adults only , nog geen 3%
Mallorca heeft 3780 restaurants waarvan 28 adults only nog geen 1%
Waar hebben wij het over, moeten wij ons daar druk overmaken, storm in een glas water.
Geen discussie waard om over bv opvoeding te praten, dit was ook niet de vraag

Hendrik

Veel te weinig gelegenheden zonder kinderen, zou veel meer moeten worden

Ruud & Corrie Catto.

Als jij van heerlijke rust houdt, dan moet je op vakantie gaan in een bejaarden tehuis! Mijn mening is zo, als het daadwerkelijk van 2 tot 3 uur lang gedineerd wordt en de kinderen kunnen er hierbij vervelen en saggerijnig er van worden, dan hoort er in deze restaurant een leuke gezellige kinder-speelhoek aanwezig te zijn, waar ze altijd er gezellig kunnen vermaken onder meerder kinderen onderling, dan worden ze automatisch rustig. En niet kinderen verbieden! Het zelfde is ook in diverse hotels, en campings. (en daar hoort juist gezellige entertainment bij). Als ik tijdens het vakantie boeken Hotel, camping,… Lees verder »

Harm

Waar haal deze gegevens vandaan

f.post

Oficina de Turismo de Mallorca Consell de Mallorca,

Marina Baetens

Wij hebben zelf vijf kinderen en we konden er overal mee komen. Maar, ze zijn nu de deur uit en mijn man en ik kunnen weleens genieten van een aangename rust in een hotel of restaurant. Verbieden hoefde niet, wij veronderstelden dat de ouders hun kinderen in het gareel kunnen houden. Tot vorig jaar april, in Benidorm. Een visrestaurant leek ons wel wat, maar……….. In het restaurant zaten ook twee koppels met een zestal kinderen, die het hele restaurant inpalmden. Stoelen, zetels, tafels, niks was nog veilig. Het waren, voor de goede orde, geen Spaanse kinderen, maar tot voor kort… Lees verder »

johan

Alleen jammer voor de kinderen die wel een opvoeding gekregen hebben en zich normaal kunnen gedragen in het openbaar.
Kinderen doen nu eenmaal wat ze al dan niet geleerd hebben van hun ouders !

Sabine

Ik vind het verschrikkelijk…. iedereen vergeten dat die zelf kind was. Waar ik het wel mee eens ben is dat hert aan de opvoeding scheelt. Dat is jammer maar de kinderen kunnen hier niets aan doen.

Bert

Belachelijk. Dit is de cultuur in Spanje en als je het niet leuk vind ga dan naar broodje van kootje of japie fricandel. Ben je binnen een half uur buiten

Caroline

Nonsens! Spanjaarden zijn luidruchtig, maar het zijn meestal de kinderen van vakantiegangers, die onopgevoed zijn.

Lvo

Het valt mij juist op dat kinderen in Spanje helemaal niet vervelend zijn. Ze zitten netjes aan tafel tijdens en eten en na een uur gaan ze inderdaad rennen. Maar het zijn kinderen en kinderen horen nu eenmaal te spelen en te rennen. Die bind je niet vast op een stoel. Dat is nu zo en altijd zo geweest.

Het lijkt erop dat iedereen wel ergens last van heeft. En alleen maar loopt te klagen. Erg jammer aangezien het leven gewoon leuk is.

f.post

Volkomen waar, woon zelf 9 jaar op mallorca maar het grote deel van de spaanse kinderen zijn wel opgevoed
JE HEBT ER GEEN KIND AAN

Cees

Woon je in Spanje? Haha kinderen rustig

Martine Rochtus

Als je ziet dat kinderen tegenwoordig maar rondlopen in een restaurant en bij andere mensen aan de tafel gaan hangen zonder enige controle van de ouders ( laat ze maar doen ) dan vind ik adults only super als ik eens rustig wil gaan eten zonder krijsende kinderen rondom mij

Jan, Ondara

Vooropgesteld, ik heb er nog niets van gemerkt in de restaurants en hotels die ik frequenteer. Ben de mening toegedaan dat de eigenaar, dan wel het consortium dat eigenaar is, zelf mag bepalen of er kinderen toegelaten kunnen worden. Het is allemaal een kwestie van vraag en aanbod. Zit een restaurant, dat kinderen weigert, straks zonder klandizie dan denk ik dat dit zelfde restaurant zeer snel weer ouders met kinderen toe zal laten. Vooralsnog is gebleken dat er vraag is naar restaurants waar kinderen niet toegelaten worden. Prima ontwikkeling, voor elk wat wils!

Niels

Over het weren van kinderen: afgaand op wat we meemaken lijkt het er sterk op dat ouders hun kinderen geen fatsoensregels meer bijbrengen. begrijp me niet verkeerd: een kind mag kind zijn, alsjeblieft geen robotjes of gedresseerde aapjes. maar het normbesef dat kinderen -én volwassenen net zo goed !!- wel eens meer rekening mogen houden met andere mensen schiet tegenwoordig zeer tekort. dat vervolgens restaurants en hotels kinderen weren is niet meer dan een begrijpelijk gevolg. breng kinderen weer onderscheid bij welke gedrag past bij welke situatie; op de speelplaats anders dan in een restaurant. a propos, hoe vele restaurants… Lees verder »

Starsky

Dat is een goed idee, staat wel tegenover dat er ook kindvriendelijke hotels moeten zijn. Ik heb het zelf mee gemaakt aan de Costa del Sol in een Riu hotel. In dit hotel komen al jaren veel ouderen en die krijgen daar de vakantie van hun leven. Maar er was ook een gezin aanwezig met 3 kinderen in de leeftijd van 3 tot 9 jaar. Zo die hebben het hele hotel geterroriseerd. Ze werden s’morgens al om 6 uur naar het zwembad geloosd waar ze even zo vrolijk werden weg gestuurd, en toen werd er over de gangen gerend en… Lees verder »

Hendrik

Zoals ik schreef in mijn reactie, het ligt aan de ouders en niet aan de kinderen.

Robert Lemm

Kinderfobie is absoluut in tegenspraak met de Spaanse traditie. Diep treurig.

Hendrik

Goed opgevoede kinderen zijn prachtig. Geweldig!

Lou

Traditie wil niet zeggen dat het altijd automatisch goed is.

dirk.vandenbrandt@gmail.com

De wereld is aan het opwarmen, maar de mensen zeker niet, die wereld is kouder aan het worden.

Frans Swart

Ik ben blij dat ik voor “adults only” kan kiezen. Voornamelijk omdat de meeste kinderen tegenwoordig slecht opgevoed zijn, hun ouders geen enkele controle meer over hen hebben en omdat zij waarschijnlijk nog nooit hebben geleerd om respect voor anderen te hebben. Het fatsoenlijk eten met bestek is ze vaak al helemaal niet geleerd. Vaak staan ze op van tafel terwijl hun ouders nog aan het eten en gaan ze rond lopen, schreeuwen en andere tafels lastig vallen. Ik ben er daarom heel blij mee dat ik kan kiezen. Tot voor kort was dit alleen maar in resorts in de… Lees verder »

Melchior

Ben blij met kindervrije restaurants en hotels. Het zijn de ouders die de oorzaak zijn van deze nieuwe trend. Als ouders de kinderen de gelegenheid waar ze verblijven in toom houden dan is er niets op tegen dat er ook kinderen zijn, maar dat lijkt steeds meer uniek te worden 😕

Don Eduard

De enige juiste oplossing is: de ouders opvoeden. Maar daar zijn met name de restauranthouders op korte termijn helaas niet bij gebaat.

Claus

Helemaal mee eens! Dit heeft overigens niets met nationaliteit te maken, maar met de gemakzucht in opvoeding. De ouders laten hun kinderen maar doen wat ze willen. Of ze nu lopen te schreeuwen of rond te rennen waarmee ze andere gasten van een hotel of restaurant storen of zelfs irriteren, het lijkt ze allemaal niets te kunnen schelen en ze schamen zich er niet eens voor. Sommigen denken de oplossing te hebben gevonden door hun kinderen, vanaf een jaar of 2, een schermpje te geven, zodat ze zich bezig kunnen houden. Wat een zielige vertoning! Leer eerst eens je kinderen… Lees verder »

Rob.

Uiteraard ben ik het hier volledig mee eens. Het is gewoon ongelofelijk hoe schreeuwende kinderen de boel op stelten zetten en de ouders die er niets tegen doen. Kinderen zijn hier geen kinderen, maar prinsjes of prinsesjes.

Arjan

Als de ouders de kinderen onder “controle” houden is er natuurlijk geen probleem. Echter, vaak zijn ze meer met elkaar, de mobiel of vrienden bezig en laten ze de kinderen aan hun lot over. Gewoon verantwoordelijkheid nemen en ga vooral eten daar waar de kinderen mogelijkheden hebben om te spelen (buiten)

Don Eduardo

Je bedoelt het goed te zeggen, maar prinsen en prinsesjes krijgen een betere opvoeding. En dát is het waar om het gaat: primair ligt het aan de ouders; de kinderen kunnen er niets aan doen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.