MENING: Wat vind jij van de groeiende ‘niñofobia’ trend in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Wat vind jij van de ‘niñofobia’ trend in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Wat is dat nou weer, zullen veel lezers denken als ze het woord ‘niñofobia’ lezen. Vrij vertaald is dit ‘kinder-fobie’ ofwel een fobie tegen kinderen waarmee men wil aangeven dat in sommige campings, hotels en restaurants kinderen niet zijn toegestaan. De discussie die nu gevoerd wordt gaat hoofdzakelijk over restaurants waar kleine kinderen niet meer welkom zijn.

Er zijn hotels in Spanje die bekend staan als ‘adults-only’ waar dus geen families met kinderen mogen komen, en dat wordt geaccepteerd. Er zijn campings waar geen kinderen mogen komen, en dat wordt geaccepteerd. Maar als het om restaurants gaat dan wordt dat een ander verhaal want een restaurant met ‘niñofobia’ wordt minder snel geaccepteerd.

Restaurant eigenaren zullen verschillende redenen hebben om kinderen te weren in restaurants waarbij donderdagmorgen tijdens een programma op de Spaanse televisie een eigenaar aangaf dat de Spanjaarden er over het algemeen om bekend staan dat ze lang dineren of lunchen waarbij dat soms 2 tot 3 uur kan duren. Een klein kind houdt dat niet zo lang vol en dan kunnen kinderen vervelend gaan doen wat andere klanten niet prettig vinden.

Dus wat is jouw mening over kinderloze restaurants. Is dat een goed idee en steun je dat initiatief of zeg je dat dit belachelijk is en dat kinderen gewoon overal toegestaan moeten worden, net zoals de volwassen ouders.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.