skip to Main Content

Zara’s moederbedrijf Inditex boekt een derde meer winst in 2010

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – (Redactie) Het Spaanse Inditex, de grootste kledingketen ter wereld en eigenaar van Zara, boekte het afgelopen boekjaar 2010 een nettowinst van 1,73 miljard euro, dat is 32 procent beter dan het jaar daarvoor. Volgens de groep is dat vooral te danken aan de agressieve expansie in groeilanden als China en India. De winst komt overeen met wat analisten hadden vooropgesteld. Inditex gaat zijn dividend met een derde verhogen tot 1,6 euro per aandeel.

2011 kondigt zich goed aan. Volgens het bedrijf is de omzet in lokale munt sinds de start van het nieuwe boekjaar tot nu, gestegen met 10 procent. Goed nieuws, aldus analisten, die uitgingen van lagere cijfers.

De slabakkende economie en de 20 procent werkloosheid in Spanje baart de investeerders wel zorgen, maar Inditex slaagde er in om haar marktaandeel tijdens de recessie te verhogen. Spanje is nog altijd goed voor een kwart van de groepsomzet.

Inditex opende zijn eerste Zara-winkel in 1975 in Spanje. Vandaag telt Inditex meer dan 5.000 winkels in 77 landen. Naast Zara heeft de groep ook merken als Massimo Dutti en de jeugdmodeketen Bershka.

In Azië – dat vorig jaar de grootste groei kende – heeft de groep nu 645 winkels, goed voor 15 procent van de omzet, tegen 12 procent vorig jaar.

Inditex begon vorig jaar met de online verkoop van Zara-kleding. In de loop van dit jaar zullen ook de merken Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho en Uterque online worden verkocht, aldus het bedrijf.

Inditex wil dit jaar 460 tot 500 nieuwe winkels openen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend