skip to Main Content

Spanje op een na dieronvriendelijkste land ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Op de lijst van de Nederlandse Stichting Dierenleed staat Spanje op de tweede plaats wat betreft een dieronvriendelijk land, net achter Griekenland die op de nummer een positie staat. Spanje wordt gevolgd door de Nederlandse Antillen en Nederland zelf. Het meest diervriendelijke land is volgens deze lijst Zweden.

De lijst is een indicatie samengesteld op basis van meldingen van toeristen, dierenartsen, rapporten, mediaberichten, dierenorganisaties en eigen waarneming.

Griekenland blijft ook dit jaar lijstaanvoerder. De slechte economische situatie in het land, die naast mensen ook dieren niet ten goede komt, speelt hierbij een rol, zo meldt Stichting Dierenleed afgelopen week.

Nederland

Nederland, vorig jaar zesde, bezet in de jongste lijst de vierde rang. Andere opvallende stijgers zijn Bulgarije (10 plaatsen) en Japan en Egypte (6 plaatsen). De grootste daler met 12 plaatsen is Cuba, nu nummer 24.

België steeg drie plaatsen ten opzichte van 2009. Als redenen worden de malafide broodfok en het aanbod van dieren uit voormalige Oostbloklanden via tal van websites vermeld. “Daarnaast speelt de situatie rond fokvee zoals kippen en vleeskonijnen, die onder zeer erbarmelijke situaties gehouden worden, en talloze meldingen via o.a. Gaia, artsen en collega-organisaties”, aldus Mark Erwin Vos, voorzitter van Stichting Dierenhulp.

De lijst dieronvriendelijke landen:

 1. Griekenland
 2. Spanje
 3. Nederlandse Antillen
 4. Nederland
 5. Roemenië
 6. Turkije
 7. Venezuela
 8. Bulgarije
 9. Egypte
 10. Portugal
 11. Mexico
 12. Aruba
 13. China
 14. Thailand
 15. Verenigde Staten
 16. België
 17. Brazilië
 18. Italië
 19. Zuid- Afrika
 20. Japan

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend