skip to Main Content

Tarragona bereidt zich voor op de Middellandse Zeespelen 2018

Middellandse Zeespelen 2018 in Tarragona

Tarragona2018.cat

TARRAGONA – Met een jaar vertraging vanwege de economische problemen zullen dit jaar tussen 22 juni en 1 juli dan eindelijk de Juegos Mediterráneos 2018 worden gehouden in Tarragona en omgeving. Het zijn alweer de 18e Middellandse Zeespelen die georganiseerd worden en waar landen die aan de Middellandse Zee gelegen zijn mogen deelnemen.

In Nederland en België zijn deze verbasterde Olympische Spelen voor landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee (mediterráneo) niet zo heel bekend maar de landen die deelnemen aan de spelen nemen de spelen erg serieus.

Er zijn 26 deelnemende landen waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Albanië, Andorra, Egypte, Turkije, Griekenland, Malta, Kroatië, Tunesië, etc die meedoen in onder andere de onderdelen atletiek, judo, badminton, basketbal, boogschieten, waterpolo, voetbal, schermen, karate, roeien en vele andere met een totaal van 26 sporten.

Aan de Juegos Mediterráneos 2018 doen minstens 4.000 atleten en sporters mee van 26 verschillende nationaliteiten. Daarnaast zijn er zo’n 1.000 juryleden uit verschillende landen, duizenden journalisten en meer dan 3.500 vrijwilligers die de spelen in goede banen moeten laten lopen.

Er worden meer dan 150.000 bezoekers verwacht tijdens deze spelen waardoor de hotels in de stad Tarragona en omgeving zoals aan de Costa Dorada in Salou, La Pineda en Cambrils goed vol zouden zitten. Diverse hotels van het pretpark PortAventura zijn gedurende de spelen exclusief beschikbaar voor mensen die naar de spelen gaan.

Het is niet alleen de stad Tarragona waar de sporten uitgeoefend worden maar ook de omliggende steden en dorpen zoals Salou (zeilen en taekwondo), Cambrils (judo en karate), Altafulla (triathlon), Vila-Seca (worstelen en fietsen), Torredembarra (boksen), Calafell (voetbal), Reus (voetbal, ritmische en artistieke gymnastiek), Valls (tafeltennis), El Vendrell (handbal) en ook in Barcelona (paardensporten).

Middellandse Zeespelen 2018 in Tarragona

Tarragona2018.cat

Het zou sinds de oprichting van de Middellandse Zeespelen in 1951 de derde keer zijn dat de spelen gehouden zouden worden op Spaans grondgebied, dat gebeurde in 1955 in Barcelona, in 2005 in Almería en dus nu in 2018 in Tarragona.

De Middellandse Zeespelen vinden elke vier jaar plaats en worden elke keer in een andere land welke aan de Mar Mediterráneo ligt georganiseerd. Voor het jaar 2021 (wat nu dus waarschijnlijk 2022 zal gaan worden) staan de spelen gepland in Oran in het noordwesten van Algerije.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken