skip to Main Content
Caminito del Rey vanwege schade na regenbuien voor een week gesloten
Diario Sur

Caminito del Rey vanwege schade na regenbuien voor een week gesloten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Caminito del Rey vanwege schade na regenbuien voor een week gesloten

Diario Sur

MÁLAGA – De verantwoordelijken voor de Caminito del Rey tussen de gemeenten Ardales en Álora (El Chorro) hebben besloten het beroemde wandelpad gedurenden tenminste een week gesloten te houden. De reden daarvoor is dat er zowel op een deel van het wandelpad en ook op de toevoerwegen schade is ontstaan na de enorme regenval van het afgelopen weekend.

Zo is de toevoerweg aan de noordkant van de Caminito niet begaanbaar vanwege veel modder, stenen en bomen die op de weg terecht zijn gekomen na kleine aardverschuivingen.

Daarnaast is er ook schade ontstaan bij de Puente de Bobastro, nabij het gelijknamige historische monument. De brug en dus ook de toegang vanaf die kant is volledig kapot en dient gerepareerd te worden.

Het wandelpad Caminito del Rey zelf heeft slechts kleine schades opgelopen tijdens de regenbui het afgelopen weekend. Het merendeel daarvan is reeds opgelost. Voor de veiligheid dient men echter alles te controleren en dus heeft men besloten het wandelpad te sluiten.

De verantwoordelijken van het beroemde wandelpad schrijven op de website dat ze tenminste gedurende een week niet open zullen gaan voor het publiek, tussen 23 en 29 oktober, zo staat op de website van de Caminito del Rey. Op Facebook staat echter dat de Caminito op 23 en 24 oktober dicht zal zijn.

Degene die entreekaarten hebben voor de dagen dat de Caminito del Rey gesloten is kunnen hun kaarten omruilen (canjear) voor andere dagen. Men kan er echter ook voor kiezen om geld (reintegro) terug te krijgen, iets dat via de website geregeld kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken