skip to Main Content
Middellandse Zee regio’s in Spanje zijn aan het bijkomen van het slechte weer, regen, wind en veel schade (2017)

Middellandse Zee regio’s in Spanje zijn aan het bijkomen van het slechte weer, regen, wind en veel schade (2017)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De inwoners en bezoekers van regio’s als Catalonië, Balearen, vooral de Comunidad Valenciana, Murcia en delen van Andalusië begrijpen niet helemaal wat er aan de hand is. Al meer dan een week is het wat het weer betreft bar en boos langs de Middellandse Zeekust met sneeuw op de stranden, veel sneeuw in de binnenlanden, hagel en regen, overstromingen van rivieren volgelopen stuwmeren en veel schade aan stranden, woningen en wegen. Op die plaatsen waar je normaal lekker op een terrasje in de zon kunt zitten moet men nu met de laarzen en paraplu lopen en staan de kachels vol open in de huizen.

LET OP: DIT NIEUWSBERICHT IS VAN JANUARI 2017

Daar waar vorige week sneeuw op de stranden lag langs de Costa Blanca en de binnenlanden enorm veel problemen hadden met de historische sneeuwval in de provincies Castellón, Valencia en met name de provincie Alicante kwam de regen opzetten en raakten rivieren buiten hun oevers, moest men uit de stuwmeren veel water laten weglopen en sloegen stranden compleet weg. Ook de komende dagen worden er nog veel problemen verwacht omdat het regent en de sneeuw aan het smelten is wat nog meer water met zich meebrengt en de rivieren en stuwmeren in de Comunidad Valenciana nog voller worden.

Wind en wilde zee

Daarnaast zorgde de wind in deelstaten als Catalonië en de Balearen eilanden voor veel problemen aan land maar ook op zee waar de wind voor tot wel 10 meter hoge golven zorgde zoals aan de Costa Brava, in Barcelona, delen van de Costa Dorada en verder naar het zuiden in de provincies Castellón, Valencia en Alicante tot aan de regio Almería en de Balearen eilanden zoals Mallorca, Menorca en Ibiza. Hier werden stranden compleet weggeslagen, liepen de promenades langs de zee veel schade op en liepen straten onder.

Valencia

Een van de zwaarst getroffen regio’s is de Comunidad Valenciana met de provincies Castellón, Valencia en Alicante. De regionale premier wil het gebied zelfs tot rampgebied willen laten verklaren zodat er meer hulp vrijkomt. Delen van de regio hebben geen elektriciteit doordat de elektriciteitskabels en masten kapot zijn of elektriciteitscentrales ondergelopen zijn met water. Daarnaast zijn er tientallen wegen die schade hebben opgelopen en op sommige plaatsen onberijdbaar zijn geworden.

In plaatsen als Dénia, Cullera, Javea, Alfas del Pi, Peñíscola en Benicàssim is veel schade aan straatmeubilair, stranden waar veel zand is weggeslagen, wegen die ondergelopen zijn en promenades die verwoest of ernstig beschadigt zijn – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Waar zijn de foto’s die dit verhaal mooi kunnen ondersteunen? Ik zie ze wel in de nieuwsbrief maar niet na het volgen van de link.

 2. Leuk al die mooie artikels van Remco. Zo blijven ook onze familieleden in Belgiê op de hoogte van alles. Ge hoeft het alleen maar op facebook te zettten. Blijf zo verder doen!

 3. Remco, gewoon doorgaan met je leuke site.
  Trek je niks aan van de muggenzifters over je taalfoutjes.
  Laten ze het lekker zelf doen ( vraag me af of ze het idd beter kunnen)

 4. Remco,
  U doet de moeite om zoveel mogelijk nuttige informatie over Spanje te verzamelen en te delen.
  Het is dan voor mij ook onbegrijpelijk dat er mensen zijn die struikelen over uw dt fouten.
  Ik kan er zelf ook niet goed mee overweg.
  Moesten we de rollen omkeren en zij de informatie opzoeken, waar zouden we dan staan.
  Laat er U niet door ontmoedigen.

 5. Ik ga reeds 35 jaar naar Moraira/ Benissa / Calpe ! Nog NOOIT meegemaakt !
  En dan hoor je de weermannen ( vrouwen ) in Belgie steeds zeggen ” de aarde warmt op ” !!
  WELKE aarde ? Ik geloof NIETS MEER van die uitspraken !! Sorry Frankie ( het pinkertje met de oogleden ).

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken