skip to Main Content
Spaanse politie arresteert twee terreur verdachten in Murcia en Zaragoza

Spaanse politie arresteert twee terreur verdachten in Murcia en Zaragoza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – De Spaanse politie heeft twee vermoedelijke terroristen opgepakt, die ervan verdacht worden lid te zijn van het terreurnetwerk al-Qaida in de islamitische Maghreb (Aqmi). Volgens Binnenlandse Zaken in Madrid lijkt hun profiel erg goed op dat van de twee daders die de aanslag pleegden tijdens de marathon van Boston.

Een van de verdachten is afkomstig uit Algerije en werd in Zaragoza in het noordoosten van Spanje opgepakt. De andere is een Marokkaan, die in Murcia in het zuidoosten van het land werd gearresteerd.

De Audiencia National, die de arrestatie van beide mannen had bevolen, relativeerde de uitspraken van het ministerie. Hun lidmaatschap bij een al-Qaida-cel is niet bewezen, aldus gerechtelijke kringen. De speurders hadden vastgesteld dat de verdachten zich de laatste tijd “hadden geradicaliseerd en islamitische pagina’s op het internet hadden geraadpleegd”.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken