skip to Main Content

Doden en gewonden tijdens San Juan feesten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Tijdens de viering van het begin van de zomer, de zogenaamde San Juan feesten, zijn er diverse dodelijke slachtoffers en gewonden gevallen op verschillende plaatsen in Spanje. Traditiegetrouw worden de San Juan feesten gevierd op de Spaanse stranden waar kampvuren worden gemaakt waar men dan overheen moet springen om zo de zomer goed in te gaan. Rondom de zogenaamde “hogueras” vieren jongeren en families het begin van de zomer met eten, drank en vuurwerk, met nam rotjes.

In A Coruña is in de nacht van donderdag op vrijdag een 22 jarige Braziliaanse vrouw om het leven gekomen toen zij per ongeluk bij het over het kampvuur springen in het vuur viel en daarna aan haar brandwonden overleed. De vrouw had de hoguera samen met vrienden uit de Labañou wijk aangestoken. Na diverse sprongen over kleinere kampvuren waagde zij zich aan een groot kampvuur van wel drie meter hoog, iets wat haar uiteindelijk fataal werd. Haar vrienden konden haar niet uit het kampvuur halen waardoor zij over haar hele lichaam verbrandde en later door de brandweer gered moest worden.

In dezelfde stad overleed tevens een jongen van onbekende leeftijd die compleet dronken en bewusteloos in de zee dreef. Wandelaars zagen rond 08.30 uur twee mensen in het water die om hulp riepen. Een jongen kon gered worden maar de andere verdronk dankzij het feit dat hij compleet bewusteloos en dronken in de zee dreef probeerde te zwemmen en hem dat fataal werd.

Ook in andere Spaanse steden kwamen duizenden mensen bij elkaar om de San Juan nacht te vieren. Ondanks het feit dat op de stranden van Barcelona zo’n 70.000 mensen aanwezig waren, werden er op enkele incidenten die met drank te maken hebben en enkele vechtpartijen, geen grote problemen gemeld. Wel overleed een vrouw toen zij een metro probeerde te halen en dankzij een valpartij op het spoor terechtkwam en daarbij overleed.

Castelldefells

Tijdens de San Juan festiviteiten in Castelldefells van 2010 overleden 14 personen toen deze door een trein werden overreden toen zij het spoor wilden oversteken om naar het strand te gaan. In deze kustplaats werden de veiligheidsmaatregelen dan ook dit jaar extra versterkt en waren er tientallen familieleden van de overleden personen bijeen gekomen om te rouwen en om gerechtigheid te vragen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend