skip to Main Content
Wandelaars vinden vastgebonden en in de zon liggende hond in Níjar Almería

Wandelaars vinden vastgebonden en in de zon liggende hond in Níjar Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Dankzij het snel handelen van enkele wandelaars wisten medewerkers van een hondenopvangcentrum in Níjar het leven te redden van een hond van het ras podenco. De hond werd gevonden waarbij deze volop in de brandende zon lag en zijn bek en poten waren vastgebonden. Gelukkig werd er snel gehandeld en kon de hond gered worden en werd zij “Esperanza” wat in het Spaans “hoop” betekend genoemd. Inmiddels heeft men een nieuwe familie voor de jonge podenca gevonden.

Er zijn wrede mensen in deze wereld en die personen hebben geen respect voor dieren en wellicht ook niet voor de medemens. Iemand heeft in Níjar niet alleen zijn hond achtergelaten maar vond het ook nodig om de bek dicht te binden zodat de podenca hond niet kon blaffen voor hulp en de poten vast te binden zodat zij niet kon bewegen. Daarnaast was de hond niet in de schaduw gelegd maar ook nog eens vol in de zon wat natuurlijk dodelijk is, zeker als je niet kunt bewegen.

Wandelaars vonden het lijdende dier waarop meteen contact werd gezocht met de organisatie Pupekas die een panorama aantroffen wat ook zij nog nooit hadden gezien. De hond lag vol in de zon terwijl een plastic draad de bek en poten bij elkaar hield zodat de hond niet kon blaffen en niet kon weglopen. Ondanks de hitte wist de hond nog in leven te blijven en konden de medewerkers het dier redden en de naam Esperanza (hoop) geven.

Nadat de hond weer beter was en op miraculeuze wijze weer vrolijk en blij werd, kon gezocht worden naar een familie die Pupekas inmiddels ook heeft gevonden. Laten we hopen dat Esperanza een leuk en lang leven gaat krijgen.

Meer informatie is te lezen op de Facebookpagina van Pupekas.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. goed om te lezen dat er zoveel mensen meeleven met het arme dier. Helaas is hij de enige niet. Wij hebben zelf ook zo´n stakkerige Spaanse hond opgenomen, als je toch ziet hoe lief hij is, hoe dankbaar en hoe aandoenlijk, hij is een en al liefde. Hoe kunnen die mensen! Ik hoop dat deze hond in hele goeie handen komt en dat die hufter gevonden wordt en niet in zulke goeie handen komt.

 2. Verschrikkelijk !! Geen woorden voor !!
  Iemand die zoiets doet is ziek in zijn hoofd, kan toch niet anders ?
  Laat ons hopen dat het beestje nu een goede thuis getroffen heeft waar een deugdelijke aai en een warme mand voor hem klaarstaat !!!

 3. Niet te geloven !!!!!! Kreeg er koude rillingen van !!!!!
  Hoge boete en gevangenisstraf zijn zeker aan de orde. Zoiets kan niet serieus ongestraft blijven.
  Ik walg van zo’n mensen.

 4. Gelukkig dat deze hond gered is en nu een goede baas heeft. Ik hoop de die idioot die dat arme beest zo achtergelaten had gepakt word en hetzelfde moet ondergaan: handen en voeten bijelkaar binden, mond dichtplakken met tape en in de brandende zon ermee!

 5. Hoe wreed kan iemand zijn,zo een schatje als je niet van dieren houd,neem er dan geen in huis.Ik ben het met veel van de commentaren eens,met zo iemand moeten ze hetzelfde doen.Ik hoop dat hoop nog een mooie toekomst tegemoet gaat ?

 6. Opsporen deze lieden.
  Zo lang de Hond leeft verplicht alle verzorging betalen, hier boven op een fikse boete.
  En 10 jaar verplicht elk weekend, werken in de dierenopvangcentrum.
  Wat een uitschot.

 7. goe Marcel, als het kan wil ik er ook bij zijn, den dien zou afzien, elk om beurt, ik zijn rechterkloot en jij de linker en de rest is voer voor de mieren en andere beestjes

 8. Geen woorden voor. Heel veel dankt voor een ieder die heeft meegeholpen om deze hond te redden. Ik hoop dat men er achter komt wie dit heeft gedaan. Ik zal er dan persoonlijk voor zorgen deze op te sporen. Deze krijgt van mijn persoonlijk dezelfde behandeling alleen ik zorg er voor dat niemand hem of haar kan vinden. Hoop dat dit monster dan heel lang zal sterven. Esperanza geniet nog vele jaren bij je nieuwe familie. Groetjes van een dierenvriend

 9. heel veel dank aan iedereen en dat de hond een nog een lang en goed leven mag hebben en voor diegene die dit gedaan heeft : hoop dat je vandaag nog in coma raakt en er nooit meer uitkomt, cru gezegd maar ikzelf maal er niet om

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken