skip to Main Content
Brandstofprijzen Spanje bereiken hoogste niveau tot nu toe dit jaar
Freepik

Brandstofprijzen Spanje bereiken hoogste niveau tot nu toe dit jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Brandstofprijzen Spanje op zijn hoogst

Freepik

MADRID – Sinds het begin van dit jaar zijn de gemiddelde brandstofprijzen in Spanje met 7% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Een volle tank kost nu gemiddeld 9 euro meer dan vorig jaar op deze datum. In Spanje is het bijna traditie dat de tankstations de prijzen voor benzine en diesel omhoog doen als de drukke zomervakantie begint.

De gemiddelde literprijs voor benzine 95 (gasolina) is op dit moment 1,237 euro en de literprijs voor diesel (gasóleo) is 1,228 euro. Benzine is ten opzichte van vorige week 0,075% duurder geworden en diesel 0,16%.

Het vullen van een 55 liter tank benzine kost nu 72,90 euro wat 7,40 euro meer is dan vorig jaar op dezelfde datum.

Het vullen van een 55 liter tank diesel kost nu 67,50 euro wat 8,70 euro meer is dan vorig jaar op dezelfde datum.

Als men dezelfde afstand rijdt, in dezelfde maand en met hetzelfde voertuig kost dat met diesel nu 14,7% meer en met benzine is dat 11,5% per liter.

Ondanks de prijsverhogingen is de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper dan het Europese gemiddelde. De Eurosuper 95 benzine kost binnen de EU gemiddeld 1,465 euro en binnen de eurozone gemiddeld 1,511 euro. In het geval van diesel is dat respectievelijk 1,355 euro en 1,357.

De reden dat de brandstof in Spanje nog steeds goedkoper is dan de meeste andere Europese landen is doordat de belastingen lager zijn. De inkoop van de brandstof in Spanje is het hoogst van de EU maar na bijtelling van de BTW (IVA) en accijnzen is de brandstof nog steeds goedkoper.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ben nu in Nederland, benzine 95 ongelood, €1,65! In België, Sint Gillis Waas, € 1,40 benzine ongelood! Langs de tolweg in Frankrijk € 1,70, euro 95 ongelood! In “ Comunidad Valenciana “ € 1,32!

 2. Een dertig-tal jaren geleden is mij verteld dat lpg in Spanje wel te verkrijgen was maar dat dit exclusief voor o.a. taxi’s waren en/of voor het openbaar vervoer maar klopt dit wel? Weet iemand dit?

  1. 20 jaar geleden kon ik altijd gas krijgen , Daarna had ik een Spaanse auto dus geen gas meer. Maar onlangs een maand geleden reed ik op de A 491(Andalucia 491) van Puerto de Santa Maria naar Chipiona . Halfweg heb je een tank station Waar ze 2 gas pompen hadden een LPG/GPL en een aardgas . De man daar vertelde me dat ieder vrij was om daar te tanken .
   Trouwens diesel waar ik tyank kost hier €1,16

    1. Bij ANWB in Nederland kun je boekjes krijgen/kopen al sinds de jaren 80 met de juiste adressen waar gas getankt kan worden . Op de route aanwijzer/GPS rij je er zo naar toe .
     En het klopt eind jaren 90 is het een poosje verboden geweest . Maar meestal werd er niet moeilijk gedaan

  2. Ja dat klopt. In de jaren 80 naar de costa brava. Auto met 100liter gastank. In die tijd kon ik alleen ergens bij Parijs gas tanken. In Spanje, althans Costa Brava, was er alleen bij Barcelona (zona franca) een gastankstation. Het was toen inderdaad zo dat alleen taxis een (losse) gastank hadden.

  3. In 1974/75 kwam ik 2 X P/jr in Conil en Barbate met een (NL)auto vd zaak met LPG. Vanuit Nederland kon ik ergens in midden Frankrijk LPG tanken en in Spanje was het daarna uit,helaas.
   Alleen in Algeciras(CA) kon ik LPG tanken en propaan vullen voor m’n caravan gasfles.
   Ergens in de buurt van Alicante was het ook mogelijk om LPG te tanken,doch wij reden de westelijke route en kwamen nimmer in Alicante,dus bleven wij noodgewongen op benzine rijden tot in Frankrijk.
   LPG was alleen bestemd voor (Spaans ) beroeps verkeer en taxi!
   Tegenwoordig is het makkelijker om LPG te tanken,zelfs voor onze caravan met buitenaansluiting.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken