skip to Main Content
38 gewonden na brand op toeristenboot voor de kust van Galicië
YouTube (screenshot)

38 gewonden na brand op toeristenboot voor de kust van Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

38 gewonden na brand op toeristenboot voor de kust van Galicië

YouTube (screenshot)

PONTEVEDRA – Bij een uitslaande brand op een toeristenboot voor de kust van Illa de Toxa bij de gemeente O Grove in de provincie Pontevedra in Galicië zijn 38 personen gewond geraakt. Aan boord waren 51 personen waaronder 8 kinderen en de bemanning. Diverse gewonden hebben ernstige brandwonden opgelopen.

Het ongeval deed zich voor dinsdagmiddag toen een catamaran die toeristen vervoerde naar het eilandje Illa de Toxa voor de kust van Galicië door nog onbekende reden vlam vatte. Het duurde niet lang of de boot met aan boord 51 personen, stond in lichterlaaie wat heeft geleid tot 38 gewonden waaronder diverse ernstig.

Vanwege de uitslaande brand sprongen veel mensen in het water waar ze later door in de buurt aanwezige vissers gered werden.

Het merendeel van de gewonden kon ter plaatse aan de kleine brandwonden, paniekaanvallen en schaafwonden geholpen worden maar vijf van de gewonden moesten met een helikopter naar het ziekenhuis in A Coruña gebracht worden vanwege ernstige brandwonden.

Men weet nog niet wat de brand aan boord van de catamaran Boramar heeft veroorzaakt maar men gaat uit van een explosie aan boord, zoals verschillende getuigen omschrijven. Verder onderzoek van de geheel uitgebrande boot moet meer informatie geven over de oorzaak van de brand.

Het vreemde is dat deze catamaran die gebruikt wordt voor rondvaarten voor de kust van Galicië, geheel nieuw is en dit jaar pas in gebruik werd genomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken