skip to Main Content

Kersttoespraak Koning Juan Carlos (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Net zoals in Nederland, waar Koningin Beatrix het volk toespreekt, geeft ook Koning Juan Carlos elk jaar een kersttoespraak op de Spaanse radio en televisie. Het centrale thema dit jaar is de economische crisis, een herhaling van de kersttoespraak van vorig jaar aangezien de situatie er in Spanje in 12 maanden niet beter op is geworden.

In de toespraak verwees hij naar de ondernemers die vanwege de economische situatie hun bedrijf hebben moeten sluiten of hun baan zijn kwijtgeraakt. De Koning is ervan overtuigd dat er dit jaar veranderingen en verbeteringen zullen plaatsvinden maar het zal langzaam gaan, dat wel.

Volgens de Koning zijn er het afgelopen jaar veel wijzigingen geweest en heeft de regering veel aanpassingen gedaan om de situatie te verbeteren. Hij roept ook op om een betere samenwerking tussen de verschillende politieke partijen om gezamenlijk de problemen het hoofd te bieden en Spanje als land positief op de wereldmarkt te plaatsen.

Zoals elk jaar riep de Koning op om het terrorisme en het huiselijk geweld een halt toe te roepen. Hij loofde het werk van de politie, justitie en het Spaanse leger, met name de troepen die in het buitenland Spanje vertegenwoordigen.

Ook had hij speciale lovende woorden voor de vele hoogtepunten in de Spaanse sport, het voetbal elftal, tennis, MotoGP, Formule1, etc.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend