skip to Main Content
Vermoedelijke moordenaar van jong stel aangehouden bij het stuwmeer van Susqueda

Vermoedelijke moordenaar van jong stel aangehouden bij het stuwmeer van Susqueda

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse politie heeft een 60-jarige man aangehouden die gezien wordt als de dader van de moord op een jongen en een meisje wier lichamen na weken van zoeken gevonden werden in het stuwmeer van Susqueda, nabij Barcelona. Eind augustus verdwenen de 23-jarige Marc en de 21-jarige Paula spoorloos nadat zij op vakantie gingen nabij het stuwmeer.

Direct nadat het jonge stel als vermist werd opgegeven begon men met man en macht te zoeken naar de jongen en het meisje. De lichamen van het tweetal werden in eerste instantie niet gevonden maar wel de auto van het stel, op de bodem van het meer met een steen op het gaspedaal. In datzelfde meer werd ook de opblaasbare kano gevonden maar elk spoor van Marc en Paula was zoek.

Later in september werden de lichamen gevonden van het jongen en het meisje, vastgebonden, naakt en met tekenen van geweld. De autopsie wist uiteindelijk vast te stellen dat het om Marc en Paula ging maar men wist toen nog steeds niet wat er precies gebeurd was.

Nu heeft de Catalaanse politie de 60-jarige Jordi Magenti Gamell buurtbewoner (en vader van twee meerderjarige kinderen) aangehouden omdat hij gezien wordt als de dader van de brute moord. De man is een bekende bij de politie en heeft al eens 15 jaar in de cel gezeten voor de moord op zijn vrouw in 1997 maar men heeft kunnen achterhalen dat hij het jonge stel niet kende. De politie onderzoekt nog of het inderdaad de moordenaar is en wat en waarom deze moord gepleegd werd.

Later op maandag werd ook een zoon van de verdachte in de gemeente Salt aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de dubbele moord.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Geachte redactie,

  De juiste grammatica is ”wier lichamen” aangezien het hier meervoud betreft (eerste zin).
  U bent hier in het verleden reeds meerdere malen op gewezen.

  1. Beste Eric,
   Ik ben blij dat de redactie de moeite neemt om Spaanse artikelen te vertalen naar de Nederlandse taal, dat er een enkele keer een taalfout in sluipt vind ik genigzins erg.
   Ik vraag me af hoe begaaft jij wel niet bent in de Spaanse taal. Je zult wel erg gezellig zijn op feestjes.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken